dimecres, 9 de desembre del 2015

rodes de poma

POSTRES RÀPIDES

M'agraden les postres que semblen eleborades però que en realitat no porten feina. I també utilitzo moltes fruites per fer postres, trobo que així sembla que no peques tant! Aprofitar productes bons ja fets també és una bona tàctica per no passar tan de temps a la cuina. Avui amb tot això he preparat unes rodes de poma rebossades sobre un llit de natilles. A més per fer-ho he aprofitat una poma que ja tenia una mica de mala cara perquè feia dies que rondava per la fruitera. Però després d'aquest lifting ningu diria que te l'edat que te... Proveu-ho potser també serà la manera que els nens mengin un berenar de fruita! Altres postres ràpides amb fruita broquetes de fruita amb iogurt de cocolassie de mangomaduixes amb gingebrepastís de pasta filo amb prunespastís de poma ràpidtaronja amb pebre de 5 colorscrumble de plàtan o escuma de pera amb gelat








INGREDIENTS:

1 poma

5 cullerades petites de sucre llustre (és aquell sucre que sembla pols)

2 cullerades petites de canyella

1 ou

1 cullerada de farina

1/2 cullerada petita de llevat


Traiem el cor de la poma amb un ganivet prim de manera que fem un tall al voltant del cor per desprendre'l. Si no arriba al tall fins el fons de la pomma en fem un altre desde el fons de la poma per acabar-ho de tallar. Es venen uns ganivets especials que son per buidar pomes. Si no en teniu ho podeu fer igualemnt de la manera que us he dit.

Pelem la poma i la tallem a discos de mig centímetre. No els volem molt prims però tampoc massa gruixuts.

Barregem l'ou amb la farina i el llevat fins que ens quedi una massa ben fina.

Posem una paella al foc amb oli i l'escalfem força.

Rebossem les rodes de poma en la farina i les fregim amb l'oli ben calent d'un costat i de l'altre.

Les traiem i les posem sobre d'un paper de cuina perquè xucli l'excès d'oli.

Barregem el sucre llustre amb la canyella ben barrejat. Agafem un colador petit ben estret i posem dins el sucre i la canyella i ho espolsem per damunt de les rodes donant copets al colador.

Servim una cullerada de natilles damunt del plat i col·loquem les rodes de poma. Ho podem tornar a espolsar amb més sucre i canyella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada