dilluns, 14 de desembre del 2015

crep de shitakes i ceps

A CASA?

Aquest any celebreu el cap d'any a casa? Teniu nens petits i no podeu sortir? Us sembla malgastar diners pagar el doble per anar a sopar el dia de cap d'any? Sigui com sigui si per cap d'any sopeu a casa, no renuncieu a fer-vos un bon sopar. Us proposo aquest plat boníssim i gens car. És sofisticat i menys difícil de fer del que sembla. Això sí, si no heu fet mai creps us proposo que proveu de fer-ne abans del dia d'autos per evitar el fracàs. Podeu preparar el farciment el dia abans i el mateix dia fer només la salsa i els creps. Com aperitiu podem fer un còctel de llagostins que es pot preparar a última hora en un moment o tenir-ho tot ja preparat a la nevera a punt de muntar el plat. De segon, un xai paciència acompanyat amb un puré de patata morada i blanca. I si us queden ganes de fer unes postres per menjar abans dels torrons proveu una escuma de pera. No em digueu que si mireu les fotos no sembla un menú de restaurant. Animeu-vos no porta molta feina i quedareu com a reis!







INGREDIENTS: (per fer 6 creps)

80 g de ceps secs

8 shitakes

1 ceba petita

1 pastanaga petita

2 cullerades soperes de Pedro Ximenez

1 cullerada de mantega

1 cullerada sopera de farina

un rajolí de crema de llet

porradell

Per fer les creps:

250 g de farina

1/2 litre de llet

50 g de mantega

3 ous

un polsim de sal


Posem els ceps secs en remull en una tassa amb aigua calenta. L'aigua la farem servir després per fer la salsa, els ceps hi deixaran un bon aroma.

Primer de tot desfem la mantega a foc ben baix, pràcticament apagat, només volem que es torni líquida però hem de fer atenció que no bulli, que no es cremi.

Posem tots els ingredients per fer les creps dins un pot de túrmix. Hi afegim la mantega ja desfeta i ho batem bé. Ho guardem dins la nevera fins l'hora de fer les creps. És molt important que la preparació estigui ben freda.

Pelem la ceba i la pastanaga i la ratllem.

Posem una paella al foc amb una mica d'oli al fons i hi posem la pastanaga i la ceba a foc alt, ho amanim amb sal i pebre i quan comenci a fer soroll abaixem una mica el foc. Ho deixem fins que s'estovi.

Mentre la verdura s'estova tallem els shitakes a tires estretes i després a daus petits.

Afegim els daus de shitakes a la paella un cop la verdura s'ha estovat. Al cap d'una estona hi posem els ceps ben escorreguts i tallats igualment a trossos ben petits. Ho deixem tot plegat 5 minuts.

Hi afegim les cullerades de Pedro Ximenez i deixem que redueixi una mica i apaguem el foc.

Tallem ben petit el porradell amb unes tisores si voleu.

Posem la cullerada de mantega en un cassó al foc i un cop estigui desfeta hi posem la cullerada de farina. Deixem que es barregi bé amb la mantega i al cap d'uns segons hi posem el suc de remullar els ceps mica en mica mentre remenem. Un cop la salsa bull hi afegim un rajolí de crema de llet, una mica de sal i pebre i el porradell tallat ben petit i ja podem apagar el foc després de remenar-ho tot un parell de voltes. De porradell un grapadet de tiges, és com si hi posessim julivert trinxat, vosaltres mateixos, tampoc cal que ens quedi tota la salsa de color verd.

Fem les creps tal i com trobareu a la recepta de creps dolces i salades i les farcim amb la preparació dels bolets. Ho farem posant la crep plana en un plat i posant el farciment en un quart de la crep. La dobleguem pel mig i una altra vegada pel mig. Ens quedarà una forma de vano. Hi posem la salsa pel damunt i a assaborir-la de gust!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada