dilluns, 30 de novembre del 2015

estofat de gall dindi a la taronja

CARNS SALUDABLES

El gall dindi és una carn molt saludable. No és gens greixosa i es pot preparar de moltes maneres. Aquí li hem donat un toc de taronja que li va molt bé. Una mica per recordar l'ànec amb taronja, però no te res a veure. Un bon plat per prendre al tuper, amb una fruita un àpat complet. El dia que m'ho vaig menjar, hi vaig posar uns espinacs saltats amb un all a la paella i la combinació hi quedava molt bé. Per fer aquest estofat farem servir la part de dalt de la cuixa tallada a tacos. És una carn molt tendra. Si voleu carns saludables proveu aquests plats: broquetes de gall dindiconill a la planxacuixes de gall dindi amb olivesconill escabetxatfilet de gall dindi al fornrodó de gall dindi amb raïmpollastre chop suey, filet de gall dindi amb tomàquet farcit de cuscústeriyaki de pollastre o conill al forn.






INGREDIENTS:

1/2 quilo de daus de gall dindi (de la part de dalt de cuixa)

2 pastanagues

1 ceba

1 cullerada de farina petita

1 taronja (suc i ratlladura)

3 cardamoms

1 tassa de cafè de vi blanc

1 tassa de cafè d'aigua

2 tasses d'arròs

1 gra d'all

oli i sal


Pelem la ceba i la ratllem. D'aquesta manera es desfarà a la salsa.

Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes no gaire gruixudes.

Ratllem per la part fina del ratllador la pell de la taronja. No la necessitem tota, ratlleu-ne una mica més de mitja. Només ratllem la part de color taronja, la part blanca és amargant.

Un cop ratllada la pell de la taronja, la tallem pel mig, exprimim el suc i el reservem en un got per després.

Salem una mica la carn. Posem una cassola al foc amb un fons d'oli, només just que cobreixi el cul de la cassola. Fem enrossir la carn de tots costats a foc mitjà-alt, la tombem fins que perdi el color de crua i agafi un color una mica torrat, no cremat.

Afegim les pastanagues, donem un parell de voltes a tot plegat i hi posem la ceba ratllada. Ho salem una mica i ho anem remenant perquè es faci de tot arreu. Quan veiem la ceba que ha canviat de color blanc a una mica daurada afegim a la cassola la cullerada de farina i remenem.

Seguidament hi posem el suc de taronja i la ratlladura de la seva pell.

Al cap d'uns segons hi posem la tassa de vi i al cap d'uns segons l'aigua. Ho deixem que s'escalfi i quan comenci a bullir tapem la cassola i ho deixem a foc baix fent xup-xup uns 30 minuts. Deixeu-ho fins que la carn sigui ben tendra.

Mentre aprofiteu per preparar l'arròs.

Pelem l'all i el laminem. Posem l'arròs en una escorredora i l'esbandim.

En un pot petit hi posem un rajolí d'oli i l'all laminat. Un cop agafi una mica de color l'all hi posem l'arròs i un got d'aigua. Ho salem una mica.

Anem afegint aigua mica en mica fins que l'arròs sigui cuit. Uns 20 minuts.

Servim un flam d'arròs amb el gall dindi al voltant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada