dilluns, 2 d’abril del 2012

amanida tèbia de primavera

TORNA L'INSTINT RECOLECTOR

Hi ha un instint que ens  fa buscar al bosc el menjar com si la nostra supervivència depenguès d'això. I si no mireu quan anem a buscar bolets, encara que ens hagin dit cinc mil vegades que els bolets que no coneixem els hem de deixar, és superior a nosaltres, hem d'omplir el cistell sigui com sigui, si cal agafarem un tronc on hi ha dos bolets enganxats! 
Doncs ara és temps d'espàrrecs, encara que aquest any els espàrrecs s'han de buscar molt bé, han sortit tard i són molt petits degut a l'escasetat de pluja.
Si heu tingut sort i n'heu trobat podeu fer aquesta recepta amb espàrrecs de marge i si no a la fruiteria venen uns manats d'espàrrecs verds que us faran molt de servei.
Espero que disfruteu d'aquesta amanida original.





INGREDIENTS:

1 enciam francès petit

8 espàrrecs

2 pastanagues

20 ametlles salades

vinagreta navarresa:

1 tros de pabrot vermell

1 tros de ceba tendra

2 branques de jullivert

1/2 got petit d'oli d'oliva

1/4 got petit de vinagre de vi

sal i pebre


Fem primer la vinagreta i així la deixem una mica en maceració. Tallem el pabrot i la ceba ben petits. Primer en feu unes tires ben primes i després ho talleu en l'altre sentit i en feu uns quadrats ben petits. Piqueu després el julivertt ben petit també. Ho poseu en un bol i ho barregeu amb l'oli, el vinagre i una mica de sal i pebre. Si la tasteu encara som a temps de posar-li més vinagre o més oli, com vulgueu. Aquesta vinagreta es pot guardar en un pot de vidre a la nevera i pot servir per més dies. Ja que en feu, en feu quantitat i en tindreu per més vegades. Ens pot servir també per caompanyar uns porros bullits o uns espàrrecs de llauna.

Netegem i passem per aigua les fulles d'enciam per netejar-les bé de la terra. Les escorrem molt bé perquè no hi quedi aigua. Si no teniu centrifugadora les emboliqueu en un drap i l'agafeu per les quatre puntes i feu un molinet amb el braç. La força centrífuga s'encarregarà de dipositar l'aigua de l'enciam al drap.

Pelem les pastanagues i ajudats d'un pelador anem seguint com si les pelessim per fer-ne tires primes. Les posem en una plàtera junt amb les fulles de l'enciam.

Agafem els espàrrecs i els partim amb la mà per on s'ens parteixin quan els dobleguem. La part més dura que no s'ens partirà és la de baix i no s'aprofita. La part de dalt més tendra és la que tallem a rodanxes d'uns dos cms. Les posem en una paella amb una mica de res d'oli, gairebé serà com si les posessim a la planxa. Posem una mica de sal i pebre a la paella i saltegem els espàrrecs, els anem remenant perquè no estiguin sempre amb el mateix costat tocant la paella. Amb cinc minuts en tindrem prou, els volem al dente, no tous.

Posem la vinagreta a la plàtera on teniem l'enciam i la pastanaga i ho barregem tot bé. A sobre hi deixem caure les ametlles i els espàrrecs passats per la paella encara calents.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada