dilluns, 16 de juny del 2014

pica pica d'estiu

EM CONFESSO

No sou dels que menjaríeu sempre de pica-pica? Doncs jo sí, ho confesso. M'agrada tastar moltes coses. Quan veig una carta interessant d'un restaurant ho triaria tot, ho voldria tastar tot. Quan la teva parella t'acompanya en això és fantàstic, un demana una cosa i l'altre una altra i així pots tastar més d'un plat. Per tant em declaro fan dels pica-pica, més que d'un plat ple del mateix. I no em direu que no fa goig un a taula de pica-pica…





INGREDIENTS: (per a 4 persones)

1 pinya

100 g de pernil serrà tot en un tall gruixut

16 tomàquets cirerols

16 seitons en vinagre

8 olives farcides

8 nius petits de pasta de full

2 talls de formatge de cabra

8 cullerades de postres de sobrassada

8 cullerades de cafè de llet condensada

8 cullerades de cafè de mel

2 talls gruixuts de pernil dolç

1 terrina de filadelfia amb formatge blau

8 prunes seques

pals per fer broquetes



Rotllets de pernil dolç

Agafem el tall de pernil dolç i hi posem en una punta un parell de cullerades de formatge d'untar amb gust de formatge blau. El repartim bé i a sobre, que quedin enfonsades hi posem quatre prunes. Emboliquem el tall de pernil dolç i el cobrim tot de paper d'alumini per posar-lo 20 minuts al congelador. Després el traiem i tallem el canaló de pernil a rodanxes amb un ganivet de serra. Es punxen les rodanxes en una broqueta llarga perquè queda més vistós.

Broquetes de pernil i pinya

Obrim la pinya pel mig i buideu-ne l'interior amb un ganivet curt i amb punta. Volem que ens quedi tota la pell sencera per poder-hi punxar les broquetes. La podeu obrir tant al llarg com pel mig, de totes dues maneres va bé. Mireu la presentació de la fotografia, en un pica-pica la presentació és important.

Tallem el pernil i la pinya a daus i enfilem en les broquetes un tall de pernil i un de pinya.

Si us agrada el meló podeu fer el mateix amb meló.

Broquetes de cirerols i seitons

Escorrem bé els seitons de l'oli. Rentem bé els tomàquets cirerols.

Posem un seitó al voltant del cirerol i l'enfilem en una broqueta, agafant al mateix temps el seitó i el tomàquet per u  costat i també quan surti la punta del tomàquet tornem a punxar el seitó. En posem dos per broqueta i ho acabem amb una oliva farcida.

Nius de sobrassada

Posem una cullerada de cafè de llet condensada al fons de cada niu. A sobre hi posem la cullerada de postres de sobrassada i damunt una cullerada de cafè de mel i ho tapem amb un tros de formatge de cabra. Podem tallar cada tall de formatge de cabra en quatre trossos i així en tindrem vuit. Ho posem al forn a 120º només perquè es desfaci una mica el formatge de cabra i es barregin tots els gustos. Amb 5 o 10 minuts màxim en tindrem prou.


1 comentari:

  1. Ho subscric! també sóc molt fan del pica - pica. Amb la meva parella també ens encanta fer això, de demanar coses ben diferents per compartir-les ! Molt bona tria, la teva!

    ResponElimina