dimecres, 25 de juny del 2014

carbassó farcit d'arròs

FA GOIG

Quin goig fan a quests carbassons rodons petits! Quan en trobo els faig farcits perquè trobo que és la forma ideal de preparar-los. La seva forma fa de cassoleta i ens permet farcir-los del que vulguem. En aquest cas d'arròs. El resultat és un plat molt complert i fins i tot agradable per aquests dies de calor. No cal que us els mengeu acabats de sortir del forn! Si sou fans del carbassó proveu de fer també quiche de carbassófussilli amb carbassó i menta  o tallarines de carbassó i pastanaga al pesto.





INGREDIENTS:

4 carbassons rodons

1 tassa d'arròs llarg

1 ou

1 gra d'all

1/2 pot de tomàquet triturat

pa ratllat


Encenem el forn a 150º de dalt i de baix.

Comencem tallant el barret de dalt dels carbassons. Amb una cullereta buidem tota la part del mig del carbassó on hi ha les llavors. Deixem només una mica de polpa tot al voltant de la pell.

Posem els carbassons en una plàtera de forn amb sal per dins i els amanim amb oli. Penseu que els carbassons son bastant sosos, no sigueu escassos amb la sal.

Els deixem al forn durant uns 10 minuts, fins que els punxem tous.

Mentre posem un pot amb dues tasses d'aigua i una d'arròs al foc. Hi afegim sal i un cop comenci a bullir, tapem el pot i comptem quinze minuts. Passat aquest temps ja podem apagar, l'arròs ja serà cuit i s'haurà begut tota l'aigua.

Posem una paella al foc amb una mica d'oli i hi posem l'all aixafat. Quan notem que l'oli s'ha impregnat de l'aroma de l'all, veureu que es nota l'olor, hi posem el tomàquet triturat i hi afegim una mica de sal i un pèl de sucre. Deixem la salsa fins que s'espessi bé i es torni més fosca.

Barregem l'arròs ben escorregut amb la salsa de tomàquet i l'ou batut amb sal i pebre.

Farcim els carbassons amb aquesta barreja i hi posem unes quantes cullerades de pa ratllat per sobre i un rajolí d'oli perquè ens faci una crosta amb el gratinador.

Ho tornem a posar al forn a 180º només encès de la part de dalt fins que ho veiem torrat.



3 comentaris:

  1. mmm! Semblen boníssims! Amb fred o calor, genials!

    ResponElimina
  2. Sí que fan una pintassa espectacular!!! Que bo!!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Doncs sí la pinta bona i el gust també ja ho veureu. Petons!

    ResponElimina