diumenge, 29 de juny del 2014

amanida de mongetes de colors

SOM TOSSUTS

En general som tossuts, i jo m'hi incloc, i ens obstinem a menjar tot l'any de tot. Crec que la natura és sàvia i ens ofereix en cada moment el que necessitem. Ara és el temps de la mongeta tendra, no a l'hivern. A l'hivern disposem d'altres verdures com bròquil, coliflor, espinacs… i precisament hem de buscar la manera de preparar-les que ens agradi més per poder-les gaudir. Una mania meva és la dels colors al plat i aquest trobo que resulta, tenim verd, vermell i un rosat molt bonic. El meu marit quan era petit deia que no volia menjar mongetes seques perquè se li enganxaven dalt del paladar. Espero que amb aquesta recepta això no us passi, les mongetes tendres ajuden a passar les seques molt millor, ja ho veureu. Dedico aquesta recepta a la Laia que no li agraden les mongetes seques. Voleu d'altres amanides amb mongetes? Mireu amanida de mongetes amb botifarraamanida de mongetes seques amb escalivada o aquesta amb mongeta tendra: amanida de mongeta tendra amb blat de moro.







INGREDIENTS:

100 g de mongetes seques cuites

1 plat de mongeta tendra cuita (la podeu tenir cuita que us ha sobrat d'un altre àpat)

1 tros de pebrot del piquillo

1 tros petit de ceba tendra

1 cullerada de vinagre de vi

4 cullarades d'oli

1 llauna de tonyina petita

sal i pebre


Tallem molt petit, tot el que puguem, el pebrot del piquillo i la ceba. Ho posem en un bol amb l'oli, el vinagre i una mica de sal i pebre. Ho deixem una estona macerant perquè la ceba perdi una mica la fortor.

Preparem en una plàtera les mongetes, si les verdes estan a trossos massa grans les tallem una mica. Hi posem les mongetes seques i la tonyina esmicolada.

Remenem bé la salsa i la hi posem per sobre. Ho barregem tot plegat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada