diumenge, 8 de juny del 2014

farcellets de gerds amb mascarpone

APROFITEM

Ara es troben gerds a bon preu. A més ja sabeu que els podeu congelar per tenir-ne sempre a punt. Es descongelen amb molt poc temps, uns deu minuts, i ja els podeu utilitzar per decorar un gelat, un plat de fruita, per fer un coulis o per fer-ne unes postres. Boníssims! Altres postres amb gerds: sopa de gerds amb gelat de llimonabraç de gitano de gerds i xocolata o milfulls de xocolata i gerds.







INGREDIENTS:

1 tarrina de gerds

2 cullerades de postres de sucre curulles

1 cullerada sopera de mantega

1/2 llimona

pebre de cinc colors

5 làmines de pasta filo

6 cullerades soperes de mascarpone

sucre llustre


Encenem el forn només de baix a 200º.

Posem la mantega en una paella al foc. De seguida hi afegim els gerds i els sucre. Hi posem el suc de mitja llimona i ho deixem una mica fins que es desfan els gerds un pél i comencen a fer com un xarop. Hi afegim pebre de 5 color i apaguem el foc.

Posem una mica de manetga en un pot al foc o al microones, just perquè es desfaci per poder pinatr les làmines de pasta filo.

Agafem el paquet de pasta filo i en separem 5 làmines. Seguidament tronem a tapar hermétic el paquet i el guardem de nou a la nevera. La pasta filo s'asseca amb molta facilitat si no està ben tapada.

Posem les làmines en un lloc pla, d'una en una i la pintem de mantega. En posem una, hi posem mantega i en posem una altra a sobre.

Tallem les làmines de pasta filo en sis troços, queden uns quadrats.

Barregem el mascarpones amb la barreja dels gerds. En posem una cullerada ben plena a sobre de cada quadrat. Ho tanquem com un farcell

Posem els farcellets al forn fins que els veiem daurats.

Espolsar sucre llustre per sobre quan surtin del forn encara calents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada