dilluns, 26 de febrer del 2018

quinoa amb bolets i all negre

EL TEMPS ESTÀ COM ESTÀ

L'altre dia a la botiga vaig veure camagrocs. D'on deuen venir?, vaig pensar. Doncs la sorpresa va ser que venien del Berguedà. Així està el temps que al mes de febrer es cullen bolets! Així és que sempre que trobeu bolets aprofiteu-los, els compreu i els cuineu amb el que sigui: amb carn, amb pasta, amb peix... Mireu l'apartat de bolets del bloc i veureu quantes receptes hi trobareu. I si no és el temps n'hi ha en pot de vidre que son de molt bona qualitat per cuinar-ne tot l'any.





INGREDIENTS:

1 pebrot verd llarg

1 ceba tendra

2 xampinyons

2 xitakes

2 alls negres

1 tomàquet madur

2 tasses de quinoa

vi blanc

oli, sal i pebre



Tallem el pebrot verd per la meitat i traiem les llavors i el tallem a quadrats petits.

Pelem i tallem la ceba també a quadrats. Partim els xampinyons i els xitakes a trossos, no cal que siguin molt petits.

Ratllem el tomàquet i triturem el tomàquet junt amb els dos alls negres.

Primer de tot posem la quinoa a bullir. Agafem 2 tasses de quinoa i les posem en un colador espès i l'esbandim per treure-li el que la cobreix per fora que no és gaire bo de menjar.

En un pot posem 4 tasses d'aigua i sal. Quan bulli hi afegim la quinoa  i abaixem una mica el foc i la deixem bullir suaument 15 minuts tapada.

Mentre bull la quinoa preparem el sofregit. En una paella hi posem una mica d'oli al fons i anem posant els ingredients per ordre perquè es facin bé. Primer hi posem el pebrot que trigarà més. Després al cap d'unes voltes la ceba. Una mica més tard els bolets i ho amanim tot plegat amb sal i pebre. Un cop tot s'hagi estovat hi afegim un rajolí de vi blanc.  

Quan el vi ja s'ha reduït hi afegim el tomàquet amb els alls i ho deixem que es faci fins que veiem que el tomàquet es torna més taronjós de color.

Finalment afegim a la paella la quinoa i hi donem un parell de voltes a tot plegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada