dimecres, 27 de gener del 2016

conill i albergínia al forn

SENY I RAUXA

Diuen que és el que ens defineix. Doncs a la cuina farem el mateix, després d'una recepta de rauxa com els clavells de carnaval anem per posar seny i ens farem un conill al forn amb albergínia. Una recepta d'entre setmana per cuidar-nos una mica. Senzilla però boníssima. El secret serà tallar l'albergínia gruixuda i col·locar-la al fons de la plàtera fent de coixí al conill. Si us agrada el conill podeu provar altres receptes: conill amb albergínia, conill amb xocolata, conill amb anís, conill amb all i pebre, conill amb cervesa, conill escabetxat o arròs de costella i conill amb camagrocs.







INGREDIENTS:

1/2 conill

2 albergínies petites

orenga, sal i pebre

oli



Encenem el forn a 200 º.

Hi ha les albergínies que son més gruixudes i que n'hi ha tot l'any, però a l'estiu, que és quan és el temps de les albergínies, en trobareu de les que son primes i en forma de ganxo. Aprofiteu les que son del temps en cada moment. Aquestes en forma de ganxo tenen la mida justa partides pel mig de dalt a baix. Si utilitzeu les gruixudes les tallarem en quatre trossos al llarg.

No les pelem, les deixem amb pell i tot, les partim i les posem en un bol amb aigua i sal de manera que si tenen un punt amargant els marxarà.

Salem i empebrem els talls del conill, de cada quart en fem dos trossos.

Posem al fons d'una plàtera de forn que no sigui molt ample l'albergínia, l'amanim amb sal, oli i orenga abundant. No ho posem en una plàtera ampla perquè si no queda massa escampat i es recrema. Ho volem tot juntet, que no es ressequi.

Sobre de l'albergínia hi posem els talls de conill i ho amanim amb orenga i un raig d'oli.

Ho posem al forn 15 minuts, tombem els talls de conill i ho deixem 15 minuts més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada