dijous, 3 de setembre del 2015

costellam de porc amb salsa barbacoa

ESTIL BARBACOA

Aquest any de vacances he anat a EEUU per tant culinàriament no m'he divertit molt, ans al contrari he anat a patir la seva alimentació. Tenen uns plats molt limitats als restaurants, jo ja ho sabeu fan com sóc de les verdures les trobo a faltar moltíssim. Com a molt trobes alguna crema de bròquil i ja tens sort. I quan demanes un acompanyament de verdura per la carn et porten tres vaines de  ongeta tendra. Crec, però, que una de les poques aportacions que fan al món de la cuina els nortamericans és la salsa barbacoa. Com totes aquestes salses que són típiques cada casa deu tenir el seu secret. Jo n'he fet aquesta interpretació que espero que us agradi. Només necessitem paciència per coure les costelles de porc al forn. Avui us he posat un plat de diumenge, per a nota si el feu! Teniu altres plats de porc per fer que no us portaran tan temps: daus de porc al curri amb pinyacostella de porc al currillaminera de porc amb salsa de xampinyonscostella de porc agredolçarellomillo amb salsa de gerds o llonzes de porc amb salsa de curri dolç.









INGREDIENTS:

1 costellam de porc de 1'5 quilos sense tallar  (per a 4 persones)

3 grans d'all

3 cullerades soperes de pebre vermell dolç

4 cullerades soperes d'oli

sal i pebre

1 got i mig de vi negre

1 got i mig de suc de la pinya en almívar

mel

2 cullerades soperes de quètxup

1 llauna de pinya en almívar


Encenem el forn perquè s'escalfi bé abans de posar-hi la carn.

Pelem els grans d'all i els trinxem ben petits. Posem en un bol l'oli, l'all trinxat, el pebre vermell dolç, un pessic generòs de sal i una mica de pebre negre. Si us agrada que sigui una mica picant hi podeu posar alguna cullerada de pebre vermell picant o una cullerada de curri. Ho barregem tot plegat i anem untant tot el costellam amb aquesta barreja. Ens ha de quedar tot cobert, si fem curt preparem una mica més de preparat per untar. Fem una massatges amb la ma perquè hi penetri bé.

Perparem ara la salsa. Agafem el vi negre, el suc de la pinya en almívar, una cullerada sopera de mel, i les cullerades de quètxup i ho barregem bé amb una cullera.  Ho posem al fons d'una plàtera fonda de forn. Si ho posem en una plàtera plana estarà massa repartit i se'ns cremarà de seguida. Volem que quedi un parell de dits de salsa al fons perquè no s'evapori tant.

Al damunt hi posem la costella pel costat de l'òs, no on te més carn i greix. O sigui la part de l'òs ens ha de quedar a sobre.

Ho deixem 1/2 hora a 200º, ho tombem i ho deixem 1/2 hora més a 170º.

Aleshores posem la plàtera de forn a la posició més baixa del forn i encenem només el gratinador, la part de dalt del forn. Untem la costella amb mel amb un pinzell i si no com pogueu amb un ganivet. Ho deixem a la mateixa temperatura de 170º amb només el gratinador durant una hora més.

Quan faltin 30 minuts per apagar el forn hi repartiu la pinya pels costats.

Ho podeu servir amb un puré de patates amb alls tendres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada