diumenge, 9 d’agost del 2015

amanida de quinoa i pastanaga

INVESTIGACIÓ

Estic provant de fer plats amb quinoa, donat que és tan bona per la salut. Ara per exemple he provat de fer-ne una amanida freda per l'estiu. Proveu-la de fer a veure què us sembla i modifiqueu-la com sempre al vostre gust. Però abans us demano que la proveu així, està pensada per equilibrar tots els gustos. La quinoa és la base neutra, podríem dir-ne. Després hi anem afegint capes de sabors. La pastanaga que serà el més abundant te un gustet dolç, però l'amanim amb llimona per compensar. Hi posem un producte dolç com pot ser les panses i també un contrast una mica àcid que son les orellanes tallades a trossets ben petits. Per acabar el cruixent dels fesctucs ben trinxats. Tasteu-la així i si no us convenç canvieu el que vulgueu. Podeu fer d'altres amanides amb cuscús o arròs com: amanida de cuscústabuleharròs llarg i salvatge amb llagostinsamanida d'arròs amb xampinyons o quinoa o cuscús amb verdures.








INGREDIENTS:

2 tasses de cafè de quinoa

1/2 litre d'aigua

2 pastanagues

4 orellanes

2 cullerades de panses

1 cullerada de festucs

1/2 llimona

estragó

cúrcuma

oli i sal



Posem un pot al foc amb el mig litre d'aigua i una mica de sal. Quan bulli hi afegim les tasses de quinoa ja esbandida, la passeu una mica per aigua. La deixem bullir 20 minuts a foc mitjà i tapada.

Un cop feta l'escampem en una plàtera plana perquè es refredi.

Mentre esperem que acabi de bulllir podem preparar tot el demès. Pelem les pastanagues i les ratllem ben petites. Amb el ratllador més petit que pugueu. Si teniu un robot de cuina us anirà la mar de bé.

Posem la pastanaga ratllada en un bol i la barregem amb una mica d'estragó, el suc de mitja llimona, unes tres cullerades d'oli, un polsim de sal i mitja cullerada de postres de cúrcuma. 

Ara tallem les orellanes ben petites, a trossos de 3 mm quadrats. 

Esmicolem els festucs amb un ganivet a sobre d'una fusta. Anem passant el ganivet en totes direccions.

Barregem la pastanaga, les orellanes, les panses i la quinoa ja tèbia. En fem un flam i ho amanim amb un rajolí d'oli per sobre, una mica més d'estragó i els festucs ben emicolats.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada