divendres, 8 de maig del 2015

porrusalda

LA MEVA AMIGA SUSA

"Porrusalda" segons la recepta familiar de la meva amiga de Bilbao Susa, que no coincideix amb la que feia la mare del Pello, que és el seu marit. Ja se sap, aquestes receptes tradicionals desperten passions, a cada casa tenen la seva pròpia manera de fer-la. I quina és la bona? Doncs no se sap. Com que veig que encara refresca m'he animat a posar-vos una altra recepta de sopa. Boníssima la porrusalda! Bon profit i no us cremeu! Si aquesta recepta no us convenç podeu provar de fer aquestes altres sopes: crema de llentiessopa de ceba gratinadacrema de pastanaga i carbassa o sopa minestrone. Un altre dia us posaré una versió de porrusalda amb bacallà.








INGREDIENTS:

2 porros

1/2  pebrot verd petit

1 ceba petita

1 patata petita vermella

1 pastanaga petita

2 cullerades de tomàquet triturat

1 gra d'all

oli i sal



Posem una olla al foc amb un litre d'aigua.

Tallem la part de baix del porro i li traiem la primera pell. Obrim amb un ganivet des d'on te les fulles de color verd fins al final. D'aquesta manera podem esbandir amb un raig d'aigua entre les fulles verdes per tal de treure-hi la terra que pugui tenir el porro. El tallem a rodanxes.

Pelem la pastanaga i la fem a làmines. Pelem la ceba i la tallem a quadrats petits.

Pelem l'all, ja sabeu que si l'aixafeu la pell surt sola. El trinxeu ben petit. Si teniu un trinxador d'alls el podeu trinxar directament sense pelar.

Trossegem ben petit el pebrot. A mi el pebrot verd no m'agrada, però tranquils que aquí no es nota gaire, li podeu posar que li dóna un toc.

Pelem la patata i la tallem a daus petits. Fem servir una patata vermella perquè va millor per bullir i es desfà una mica.

Un cop tenim les verdures ben netes i tallades les posem dins l'olla amb una mica de sal.

Quan bulli hi afegim 2 cullerades de tomàquet triturat cru i un raig d'oli.

Ho deixem bullir 35 minuts, fins que veiem que la verdura s'ha desfet una mica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada