divendres, 15 de maig del 2015

pasta de full amb fruits secs

BERENAR O POSTRES?

Si sou molt llépols en voldreu per postres, però jo crec que es prou contundent com per ser un bon berenar. Porta fruits secs que són sans, però és un bomba calòrica en conjunt. Als nens els dóna molta energia, els que som grans potser n'haurem de fer una ració petita per no abusar. Sigui com sigui, i ho mengeu quan ho mengeu us agradarà. A més té aquest toc del xarop de llimona per sobre que li dona una mica de frescor, ja ho veureu. O podeu provar de fer una coca de vidre.







INGREDIENTS:


1 làmina de pasta de full (congelada o refrigerada)

1 tassa grossa plena de fruits secs

1 llimona

2 cullerades soperes de sucre llustre (del fi)


Traiem la massa de la nevera una estona abans de treballar-la perquè estigui  temperatura ambient. Si l'heu comprada congelada la podeu treure uns 20 minuts abans.

Encenem el forn perquè s'escalfi.

Trossegem els fruits secs perquè no estiguin sencers. Tot hi va bé: ametlles, avellanes, nous, panses, prunes, figues, nous de pecan, macadàmies, pinyons... Convé que quedin ben barrejats.

Espolsem farina sobre dels fogons ben nets. Estirem la massa sobre la superfície dels fogons. Tallem la peça de pasta de full per la meitat.

Posem paper de forn sobre d'una safata i hi posem una capa de la pasta de full. A sobre hi repartim els fruits secs per tot arreu. Deixem un cm tot al voltant sense posar fruits secs. Ara humitegem aquesta vora amb una mica d'aigua, perquè quan hi posem l'altre capa a sobre se'ns enganxi. Ho tapem amb l'altre tros de pasta de full i premem una mica al voltant perquè s'enganxin les dues capes.

Posem la coca al forn i la deixem a 180º durant 30 minuts aproximadament. Traieu-la quan la veieu torrada de sobre.

Mentre preparem l'almívar de llimona. Ratllem la pell de la llimona. Posem un pot al foc amb cinc cullerades soperes d'aigua, un parell de cullerades de suc de llimona, un parell de cullerades soperes de sucre llustre i la ratlladura de la llimona. El deixem al foc i anem remenant fins que notem que s'ha convertit en un xarop, veureu que agafa una consistència més espessa. Quan el tireu des de la cullera veureu que es fa un fil seguit.

Quan traieu la coca del forn i encara és calenta la pinteu pel damunt amb un pinzell amb l'almívar de llimona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada