dijous, 27 de novembre del 2014

vano d'albergínia

L'ESTILISME

No estic gens a favor de l'estilisme fals a la cuina. Aquell estilisme que només busca l'estètica i sacrifica realisme. M'agraden les fotografies de receptes que es veuen naturals, reals i representen de manera fidedigne com quedarà el plat. Per tant si fas una recepta i a més et queda bonica és una doble satisfacció. Aquesta albergínia farcida en forma de vano fa molt de goig i a més és boníssima. Ja sabeu que les albergínies son la meva debilitat, m'agraden de totes maneres. Si sou d'aquests no deixeu de provar aquesta recepta. Aquí teniu altres receptes amb albergínies: espaguetis amb albergíniesfarcellets d'albergíniagratinat d'albergínia i patates o fins i tot un entrepà d'albergínia








INGREDIENTS:

2 albergínies

2 mató de mida individual

4 mitjos tomàquets secs en oli

12 tomàquets cherry

1 rajolí de nata per muntar

oli, orenga i sal


En primer lloc encenem el forn a 150º perquè es vagi escalfant.

Seguirem tallant les alberginies en forma de vano, sense acaba de fer els talls. Volem que ens quedi sencera a la part de la tija. Els talls han de fer una mica més d'un cm.

Agafem un bol petit i hi posem oli, un bon pessic de sal i força orenga. Ho barregem bé i amb un pinzell anem pintant dins els talls de l'albergínia a banda i banda. La pintem també per fora.

Un cop ben untada la posem al forn més aviat a la part alta a 150º, amb el forn encés de la part de baix. Ho deixem al forn durant 25 minuts.

Mentre les tenim al forn preparem el farciment. En un bol gran hi posem el mató i el desfem amb una forquilla. Tallem els tomàquets secs en trossos ben petits i els tomàquets cherry a rodanxes. Els afegim al bol. Hi posem un rajolí de nata per muntar i una parell de cullerades generoses de l'oli de conserva dels tomàquets secs. Ho barregem tot bé.

Un cop passats els 25 minuts traiem les albergínies del forn i, amb compte que cremen, les farcim. Obrim una capa una mica amb dues culleres i omplim la parta de dins i la tornem a tancar. Fem el mateix amb totes les capes. 

Un cop farcida la tornem a posar al forn durant 15 minuts més i ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada