dilluns, 21 de juliol del 2014

amanida de pasta amb llagostins

TEMPORADA

En teoria juliol i agost és el temps de trobar llagostins, del país, és clar. O sigui que ara seria el temps. Però de fet són ben cars de veure. Si no els trobeu d'aquí els podeu comprar de fora, o en el cas de no trobar-ne de frescos, els podeu comprar congelats. I si els compreu congelats, els trobareu ja cuits. Els de bona qualitat surten ben bons. Com sempre segons la vostra  butxaca podeu substituir els llagostins per cranc. Podeu fer més receptes de llagostins: amanida de crèixens i llagostinsamanida de llagostins amb salsa tàrtara o espaguetis amb llagostins.






INGREDIENTS:

125 g de llaços

8 llagostins

6 fulles d'enciam

1 llauna de blat de moro

1 llauna petita de pinya en almívar

salsa rosa :

veure  còctel de llagostins



Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal.

Quan bulli hi tirem els llaços i els deixem fer el temps que indica l'envàs.

Pelem els llagostins si ja estan cuits. Si els compreu frescos els poseu en aigua bullint amb sal i una fulla de llorer, amb cinc minuts bullint n'hi haurà prou. Si són molt grossos deixeu-los una mica més.

Talleu l'enciam a trossos petits i la pinya en almívar també.

Per fer la salsa rosa la fem seguint la recepta però substituïm el suc de taronja per dues cullerades del suc de la pinya.

Escorreu bé la pasta quan estigui cuita i deixeu-la dins un bol d'aigua freda perquè es refredi. Sempre es millor que escòrrer-la i deixar-la refredar seca, perquè aleshores és quan s'enganxa.

Barregeu en una plàtera gran tots els ingredients: la pasta, l'enciam, la pinya, el blat de moro, els llagostins i la salsa. I ja la podeu servir.



2 comentaris:

  1. Hola!! Quina bona pinta aquesta amanida, em sembla que ja se que faré d'entrant per demà dinar! :)

    ResponElimina
  2. Com ha anat Miriam!! Són plats que jo em faria cada dia! Un petó

    ResponElimina