dimecres, 8 de gener del 2014

fideus amb samfaina

NO ÉS TEMPS

Ja sé que no és el temps d'esbergínies,  pebrots i tomàquets, pero ara se'n troben tot l'any i no són pas dolents. Hi ha verdures que ens podem permetre el luxe de manjar-ne tot l'any. La samfaina és un comodí que ens pot servir per preparar molts plats. Aquí en teniu unes quantes possibilitats: mandonguilles amb samfainaespelta amb samfaina o spaguetti amb salsa de samfaina. Jo us aconsello que quan en feu, en feu una bona quantitat per guardar-la i anra fent varietats fins que s'acabi.
Trobo que la recepta de samfaina d'avui a més fa hivern, amb el formatge i tot.







INGREDIENTS:

1 carbassó

1 esbergínia

1 ceba

1 pebrot vermell

1 llauna de tomàquet triturat cru

150 grs de fideus gruixuts

75 grs formatge parmesà ratllat



Primer de tot hem de fer la samfaina.

Per fer-ho pelarem les verdures, la ceba, l'albergínia i el carbassó, i ho tallarem a quadrats de dos cms. aproximadament.

Tallem el pebrot també a quadrats.

Posem una paella amb oli abundant i ho fregim tot per separat. Quan l'oli està ben calent hi tirem primer carbassó, quan ja està tou el retirem i hi fregim l'albergínia. Quan ja la tenim feta la traiem i hi posem la ceba i finalment el pebrot.

Un cop ho tenim tot fregit ho posem a la paella amb molt poc oli i hi posem sal. Hi afegim el tomàquet triturat i hi posem una mica més de sal i un parell de cullerades de sucre. Aquest és el toc perquè no ens quedi el tomàquet massa àcid.

Per fer aquest fideus amb 8 cullerades de menjar sopa de samfaina en tindrem prou. L'altre la podeu reservar per altres dies.

Preparem un cassó al foc amb aigua abundant i la deixem fins que bulli.

Posem la samfaina en una paella, segurament ja tindrà una mica d'oli ella mateixa, no cal afegir-ne. Un cop calenta  hi posem els fideus i els deixem que es facin una mica i s'impregnin. Hi anem afegint aigua bullint a mida que la vagi agafant. Almenys necessitarem uns quinze minuts per fer els fideus. Si a l'envàs no us posa el temps d'ebullició que necessiten aneu-los tastant.

Quan estiguin cuits els apartem del foc. Un cop fora del foc hi afegim una mica de formatge parmesà ratllat.

Un cop els plats a taula torneu a posar una mica de formatge ratllat per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada