dimecres, 1 de gener del 2014

costellam de xai amb moscatell

JA US VEIG

Ja us veig, sou dels que només mengeu xai al forn al restaurant. Doncs proveu-lo de fer a casa, no costa pas tant i el resultat és boníssim. En aquest cas aromatitzat amb moscatell i acompanyat de prunes seques i si és el temps hi podeu posar també prunes fresques per fer el contrast àcid.
Jo ho he fet amb la part més cara del xai que són les mitjanetes, però també ho podeu fer amb una espatlla. Si voleu una recepta més sofisticada proveu xai al forn o una versió molt més senzilla el xai paciència.






INGREDIENTS:


2 costellams de xai, enlloc de tallar les mitjanes ho fan en un sol tros  (de tres mitjanetes cadascun)

1 all

menta fresca

1 tasseta de moscatell

4 prunes seques

2 prunes fresques (si és el temps)

sàlvia

oli

sal i pebre


Encenem el forn a 180º.

Agafem el costellam i li fem uns talls superficials per la part de dalt, de la pell, com si fessim rombes. Primer en un sentit i després en l'altre, més o menys d'una distància d'un cm d'una ratlla a l'altra.

En un fusta hi tallem la menta ben trinxada i també l'all. Hi afegim sal i pebre i un bon raig d'oli. Ho barregem tot i hi passem els trossos de xai fins que hi quedi tot ben enganxat.

En una paella hi posem una mica d'oli, molt poc. Quan estigui ben calent hi posem el xai i el deixem rostir per tot arreu. L'anem tombant fins que el veiem una mica ros.

El traiem i el deixem en una plàtera del forn.

En la paella hi posem ara les prunes seques i les prunes fresques, la sàlvia i el moscatell. Deixem que s'endugui tota la substància de la paella i ho tirem a la plàtera del forn junt amb el xai.

Tapem amb paper d'alumini la plàtera, de forma que ens quedi ben segellada, volem que els sucs no s'evaporin.

Ho deixem al forn durant trenta minuts a 150 º tapat amb el paper d'alumini i ja estarà fet. Si ho feu amb l'espatlla necessitareu uns deu o quinze minuts més de cocció, depenent de si és una espatlla molt gran.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada