dijous, 8 d’agost del 2013

pollastre cruixent amb arròs aromàtic

MÉS PLANXA PER L'ESTIU

Plats senzills i ràpids, que no tinguin massa suc i no resultin feixucs de digerir, això és el que volem a l'estiu.
Aquest pollastre a la planxa us sorprendrà pel seu gust diferent. L'acompanyem d'un arròs basmati perfumat que és una delícia. I amb una mica d'amanida ja teniu un àpat complert.
proveu altres carns ràpides i lleugeres per l'estiu: llom amb mel i mostassa,  costella de porc agredolça o secret ibèric amb puré de patata a la llimona







INGREDIENTS:

2 pits de pollastre sense ós

mel

sèsam

pebre negre

arròs basmati

1 clau  (calu d'espécie, no de clavar!)

1 fulla de llorer

Posem un cassó al foc amb quatre tasses de café plenes d'aigua. Hi posem dues tasses d'arròs basmati, un rajolí d'oli, un clau, un pessic de sal i la fulla de llorer.  Ho posem al foc alt tapat. Quan bulli abaixem una mica el foc. Amb uns quinze minuts s'haurà begut l'aigua i ja el tindrem fet.

Tallem el pit de pollastre només superficialment per fer-los un dibuix d'uns rombes. Primer talls diagonals en una direcció i després en una altra. Ho fem per tots dos costats amb compte de no tallar fondo. D'aquesta manera es couran millor i la mel i el sésam penetraran millor. Els amanim amb sal i pebre.

Posem una planxa al foc i quan estigui ben calenta hi posem un rajolí d'oli i els pits de pollastre.

Els deixem a foc mig alt. Cada quatre minuts els tombem de costat. Amb un parell de tombs per cada costat ja estaran fets. Abans de treure'ls de la planxa hi posem un rajolí de mel a un costat i una mica de sésam perquè s'enganxi i el tombem de l'altre costat i fem el mateix. Veurem que la mel es caramelitza i queda fosca, no ho deixeu massa amb uns segons per cada costat n'hi ha prou i ja es pot treure.

El servim amb l'arrós i una mica d'enciam amanit amb una  vinagreta de nous.

1 comentari:

  1. M'agrada la idea de "tunejar" la típica recepta del pit de pollastre a la planxa! amb la mel i el sèsam ha de quedar força bo i cruixent, i l'acompanyament d'arròs basmate molt encertat ;)

    ResponElimina