dimarts, 20 d’agost del 2013

calamars a la planxa a la llimona

FRESC, FRESQUÍSSIM

Plat fresc i que es menja encara que no tinguis gana. Ràpid i fàcil. Ho té tot. Ara es troben calamars d'aquesta mida no gaire grans que són ideals per una ració.
Ho acompanyem amb un guacamole autèntic. Autèntic perquè porta els ingredients mínims, avocat, llimona i cilantre. Per fer un bon guacamole és imprescindible que l'avocat estigui al punt. Quan l'agafem amb els dits hem de notar que la carn cedeix una mica, si és massa dur no serveix. Evidentment si es tou del tot, ja està passat i tampoc és bó.







INGREDIENTS:

2 calamars

1 llimona

1 avocat al punt ( si és massa verd no es pot fer)

cilantre  (2 parell de branques)

sal i pebre negre


Demanem a la peixatera que netegi els calamars. Un cop a casa els obrim amb les tisores i ens quedarà la bossa tota plana. L'acabem de netejar i amb un ganivet marquem linees diagonals senyalant només superficialment, en un sentit i en l'altre dibuixant rombos. Ho fem per un costat i per l'altre.

Amanim amb el suc de mitja llimona els calamars.


Agafem l'avocat i el partim pel mig. Clavem un ganivet pla, no de punxa, a l'òs de l'avocat i el girem de tal manera que es desencaixi i ja el podem treure. Per pelar l'avocat ho fem desenganxant la carn amb una cullera per tot el voltant.


En un bol hi posem la carn de l'avocat, unes fulles de cilantre, el suc de la mitja llimona, una mica de sal i pebre negre. Amb una forquilla ho xafem tot fins que ens quedi una pasta. Si agefu un avocat que és massa verd no ho podreu fer això.

Agafem una planxa i la posem al foc. Quan estigui ben calenta hi posem el calamar. Menys d'un minut per cada costat. Aquesta és la manera perquè quedi ben tendre. Si el deixem massa estona ens quedarà dur.

Servim el calamar amb el guacamole a sota del plat i un raig d'oli per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada