dijous, 1 d’agost del 2013

crep de carbassó i gambes

PER QUATRE

Us avanço la recepta per si la voleu fer per la Festa major, el 5 d'agost és la Festa Major de Vilanova!
Nois, ja que us hi poseu, jo us aconsello que convideu algú si només sou dos i que feu la recepta per quatre persones. Quedareu bé, us ho asseguro. Una altra cosa, ni ho intenteu de fer amb gambes congelades, s'ha de fer amb gambes de Vilanova, considereu-ho un extra. 
Proveu d'altres receptes amb gambes: cigrons amb gambes , suquet de peix amb gambes.
Dedico la recepta al Francesc Marc i la Gleva perquè la provin a casa. Petons!








INGREDIENTS: (aquesta vegada per quatre persones)

1 carbassó

2 porros

1 ceba tendra

1/2 tasseta de conyac

1 cullerada de farina

36 gambes de vilanova petites (més o menys mig quilo)

sàlvia seca

sal i pebre

per les creps :

vegeu la recepta crepes dolces i salades


Recordeu, aquesta recepta és per 4 persones.

El primer de tot que hem de fer es preparar la massa de les creps i deixar-la a la nevera, necessitem que estigui ben freda perquè les crepes ens quedin bé.

Quan tingueu ja la massa a la nevera,  pelem el carbassó, la ceba i els porros i ho ratllem. Si teniu robot el podeu fer servir i anireu més depressa i si teniu l'artilugi fantàstic encara millor. Sinó es pot fer amb un ratllador normal.


Agafem una paella i hi posem una mica d'oli al fons i hi saltem les gambes. Aneu-les traiem a mida que les veieu cuites de tots dos costats. Quan canvien a un color taronja ja les podeu treure, no les deixeu més que es ressecaran. Guardem aquesta paella amb l'oli i tot que ara l'aprofitarem.


Posem la verdura en una paella amb l'oli de fregir les gambes i n'hi afegim una mica més. Guardeu la paella de fregir les gambes per una altre cosa que ara farem. Posem una mica de sal i  pebre  a les verdures i les deixem a foc mig que vagin fent. Volem que es posin toves.


Pelem les gambes i posem el cap i totes les peles a dins la paella on les hem fregit. Hi afegim aigua fins que les cobreixi, almenys un got i mig d'aigua, i deixem la paella al foc. Volem que l'aigua bulli i els caps deixin anar el seu gustet i ens facin un bon brou. Apreteu els caps de tant en tant perquè deixin anar tot el seu gustet. Ho tindrem uns 10 minuts.

Quan la verdura ja estigui feta, s'hagi desfet una mica i estigui ben tova, la partirem en quatre parts. Tres quartes parts les retirem i seran per farcir les creps.

L'altra quarta part la deixem a la paella i la tornem a posar al foc. Li afegim el conyac a foc viu i la sàlvia i deixem que es redueixi una mica. Hi afegim una cullerada de farina i deixem que la farina es cogui uns segons. Si el brou ja està a punt li posem, sinó apagueu el foc i espereu que estigui preparat.

Quan hi posem el brou ho remenem bé i veureu que quan bulli espessirà una mica. En aquest moment ja es pot apagar la salsa. La passem pel túrmix i la reservem. Boníssima la salsa!

Fem ara les creps seguint la recepta.

Quan els traiem els farcim amb una mica de les verdures i les gambes a trossets. Per repartir-les millor compteu quantes en toquen a cada crep.

Finalment servim les creps amb la salsa per sobre.


2 comentaris: