dilluns, 8 de juliol del 2013

milfulles de xocolata i gerds

EL REBOST DE POSTRES

Hi ha un parell d'ingredients que no poden faltar mai al rebost per fer unes postres improvitzades. Un ingredient és una rajola de xocolata fondant per fer postres i l'altre és un brick de nata per muntar. 
Un altre indispensable és el sucre glass, però no cal comprar-lo així, si teniu sucre normal el podeu convertir en sucre glass amb un molinet de café. Amb aquests ingredients sempre podreu fer unes postres imrpovitzades com maduixes amb xocolata , pa amb oli i xocolata , fondue de xocolata .
Així que avui us donaré un altre truc perquè la feina que feu sigui rendible més endavant. O sigui que us ho pogueu guardar fet per treure-ho en un moment de necessitat. Uns ensenyaré a fer aquestes làmines de xocolata que es poden guardar congelades i les teniu sempre a punt per muntar els postres.





INGREDIENTS:

1 envàs de gerds frescos

1 brick de 200 ml. de nata per muntar

3 cullerades de postre de sucre glass

1 rajola de xocolata nestlé fondant per postres

1 cullerada de mantega



Posem la xocolata tallada a troços en un bol amb una cullerada de mantega i un parell de cullerades d'aigua. La introduim en un pot ple d'aigua fent atenció que l'aigua no ens entri al bol. Posem el pot al foc i deixem que l'aigua s'escalfi,  però sense arribar a  bullir, i vagi desfent la xocolata. Ho remenem tot bé i ho traiem del foc un cop la xocolata s'ha desfet.

Posem un full de paper vegetal a sobre dels fogons ben nets i repartim per sobre la xocolata. Hi passem un ganivet gruixut, per arranar la capa de xocolata, passant el ganivet pla per sobre de la xocolata, fem que es reparteixi bé. Ha de quedar una capa ben prima.

Un cop la xocolata ben repartida en una capa fina la marquem amb un ganivet de punta fent quadrats de 5 cms per 5 cms aproximadament. Un cop marcats cobrim la xocolata amb un altre paper vegetal i la introduim ben plana al congelador. Si tenim un calaix pla pels glassons, anirà la mar de bé. Si no ens cap tot el paper sencer, perquè és massa gran, el podem partir  pel mig per posar-lo al congelador. Ho deixarem mitja hora perquè la xocolata es torni a fer dura. S'ha de posar molt pla, perquè sino un cop es refredi agafa la forma de tal i com l'hem deixat.

Mentre agafem la nata i li posem dues cullerades de sucre glass i la batem amb el turmix amb l'estri especial de muntar.

Un cop passada la mitja hora traiem la xocolata del congelador i la tallem seguint els quadrats que hem marcat abans. Només farem servir 4 quadrats per fer dos postres, per tant els altres els guardem tal i com estan entre papers dins una bossa de plàstic al congelador per un altre dia.

Muntem les postres posant una làmina de xocolata, a sobre 5 gerds i la nata amb sucre. Posem una altra capa de xocolata i ho guarnim amb els gerds la nata i espolsem una mica més de sucre glass per sobre.

Si un altre dia voleu tornar a fer aquestes postres no trigareu més de cinc minuts , si ja teniu les làmines de xocolata al congelador. I a més segur que litrobareu moltes més utilitats.

2 comentaris:

  1. Quina bona pinta que fa aquest milfulles! La presentació és fantàstica i els ingredients, genials! Que bo!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Boníssim , l'has de tastar ja ho veuràs. A dins hi pots posar mil coses, crema de mango o de plàtan, mascarpone amb taronja...

    ResponElimina