dijous, 11 de juliol del 2013

amanida de fusilli i mozzarella

ELS TOCS MÀGICS

Aquesta és una recepta que fa molt temps que faig, però aquesta última vegada li he afegit un toc que ha fet que el plat sigui especial, exquisit. Per tant moltes vegades deixem de posar ingredients perquè no els tenim i precisament són aquests tocs que marquen la diferència. En aquest cas és la ratlladura de pell de llimona. Proveu un altre plat fresc amb pasta per l'estiu lassanya d'estiu , una recepta fàcil i refrescant.






INGREDIENTS:

150 grs de fusilli o qualsevol altre pasta que s'assembli

3 tomàquets de branca madurs

24 olives negres d'aragó (sobretot no les poseu de les negres sense ós, no valen res)

1 mozzarella

1 llimona

pebre negre

oli

orenga


Abans que res, posem una olla amb aigua abundant al foc i sal.  Això és el primer que s'ha de fer, després ja preparereu els ingredients. Quan bulli hi posem els fusilli i els deixem el temps que indiqui l'envàs.

Mentre pelem els tomàquets. Per pelar-los bé aprofitem que tenim l'aigua bullint, els fem una creu al cul del tomàquet amb un ganivet i els posem uns segons dins l'aigua bullint. Ja veureu com després d'això es pelen amb molta facilitat.

Un cop pelats els tomàquets els tallem pel mig, deixant la part de la tija en un costat i l'altre mitja part que sigui la part de baix del tomàquet. Oberts d'aquesta manera és molt fàcil treure les llavors de dins.

Quan els tenim pelats i sense llavors els tallem en quadrats petits.

Agafem la mozzarella i la tallem també en quadrats petits.

Ara traiem els pinyols de les olives, com si pelessim el pinyol anem passant el ganivet fins que l'oliva ens queda com una pela de patata.

Posem tots aquests ingredients en una plàtera i els amanim amb orenga, pebre negre i un bon raig d'oli.

Quan la pasta ja està bullida la escorrem bé i la submergim amb aigua freda per refredar-la ràpidament.

La tornem a escòrrer de forma que no quedi gens d'aigua, amb energia.

La posem a la plata amb els altres ingredients. Ratllem la pell de la llimona, amb un ratllador molt petit i vigilant no ratllar la part blanca que és molt amarga.

Ho remenem tot bé  i ja es pot servir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada