diumenge, 24 de març del 2013

teriyaki de pollastre

SABORS DE L'ÀSIA

M'agrada cuinar plats tradicionals i conservar les receptes de la família. Però també m'agrada aprendre d'altres cultures i tot sovint incorporo als menús diaris plats que venen de lluny: guacamole, woks diversos, humus... tot m'agrada. No vull renunciar a res! Avui aquest teriyaki de pollastre ens porta al Japó. Viatjar sense sortir de casa.





 INGREDIENTS:

 2 cuixes de pollastre dessossades

6 cullerades de vi blanc sec

3 cullerades de soja dolça

3 cullerades de soja salada

6 cullerades de vinagre de vi blanc

1 cullerada de sucre roig

2 tasses d'arròs basmati o salvatge ( si en teniu dels dos tipus poseu-ne una tassa de cada que queda molt bonic)


Posem un cassó amb aigua i sal al foc per coure l'arròs. Quan veieu que bulli hi podeu tirar l'arròs i deixar-lo fins que s'obri una mica el gra i el tasteu ja cuit, uns 20 minuts. Jo hi he posat basmati i arròs salvatge, que és de color negre i és molt aromàtic.

Posar  les soges, el vi blanc,  el vinagre i sucre al foc, fins que el sucre es desfaci. Ho traiem.

Emboliquem les cuixes de pollastre i en fem un rotllet, les enganxem amb un escuradents perquè no s'obrin, punxem la pell amb un ganivet prim perquè no s'infli. El fregim per tots costats a foc mig, mica en mica, perquè es faci bé per dins també. Ha de quedar torrat per fora. Quan estiguin cuits els traiem.

Posem al foc el cassó amb la salsa i ho deixem reduint fins que veiem que s'espessa una mica. Ho veureu tirant la salsa amb una cullera i veureu si fa un fil prim o gruixut. Quan es comenci a espessar, hi posem el pollastre a dins uns vuit minuts, tombant-los perquè s'impregnin de salsa per tot arreu.

Es tallen i es serveixen amb arròs basmati.



2 comentaris:

  1. Ha de ser boníssim aquest pollastre, Mami! A mi també m'agrada experimentar. Sobretot, quan és cuina oriental! Petons

    ResponElimina
  2. Aquesta recepta la vaig treure d'una revista. Jo havia fet una especie de recepta així però amb salmó i al forn. Un dia la posaré al bloc. Petons

    ResponElimina