dissabte, 22 de setembre del 2012

pastís de pasta filo

LES APARENCES ENGANYEN

Que guai és quan trobes un plat que un cop fet sembla que t'hi has matat però en realitat és superfàcil!!
Doncs aquest és el cas. Un pastís de pasta filo amb el farciment que més us agradi i que us imagineu vosaltres. Ràpid de fer i molt fàcil. A dins hi podeu posar qualsevol cosa, tot lliga: espàrrec verds i salmó fumat amb una mica de beixamel; ceba i carbassó fregit i salsitxes; pabrot del piquillo tonyina i tomàquet; espinacs, gambetes i formatge feta ... Hem de tenir la precaució de coure-ho tot abans de posar-ho al farcit, en cas que siguin ingredients que no es puguin menjar crus.







INGREDIENTS:

1 paquet de pasta filo

1 cullerada de mantega

1 mató gran , no de terrina individual

2 tomàquets madurs

20 tomàquets cherry

20 olives negres d'aragó

10 fulles d'alfàbrega


Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

Traieu la mantega de la nevera i deixeu-la fora perquè s'estovi.

Agafem un bol i hi posem els tomàquets madurs mal tallats, hi afegim el mató, els tomàquets cherrys i les olives negres tallades en dues parts i sense os. Hi esmicolem les fulles d'alfàbrega per sobre.

En una plàtera d'anar al forn rodona hi posem un paper vegetal perquè no se'ns enganxi. La idea és fer un pastís rodó i cavalcar les puntes cap endins al final. A sobre hi posem una capa de pasta filo, la untem amb mantega i en posem una altra. A sobre hi posem un terç del farciment al mig només i el tapem amb dues capes més untades de pasta filo. Ho repetim dues vegades més. Finalment agafem les puntes i les cavalquem cap al mig perquè tanquin el farcell. Pintem el farcell amb mantega per sobre.

Ho posem al forn a 200º fins que veiem la pasta tornar-se una mica torrada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada