divendres, 11 de maig del 2012

amanida de patates a la vinagreta

COMECEM AMB LES ENSALADILLES

No cal fer l'ensaladilla típica sempre. Amb la base d'una amanida de patates hi poden haver moltes variacions. Si es fan el dia abans i es guarden a la nevera sempre son més confitades. S'han de treure una estoneta abans perquè no estiguin tan fredes i guanyin gust. Com que comença a fer calor nosaltres comencem amb els plats freds, a l'estiu ens hem d'adaptar a les nostres necessitats, necessitem més líquid i els aliments crus ens ajuden. Jo vaig tastar aquesta amanida a un hotel rural del Pirineu i la vaig trobar boníssima, una amanida original. Els amos de l'hotel deien que era una recepta de la família molt exitosa que feien tot sovint.





INGREDIENTS:

2 patates noves grans (no vol dir que no siguin de segona mà, patates noves són les patates amb pell groga, no les vermelles)

1 tros de ceba tendra

unes branques de julivert

6 olives negres de les d'aragó

1 ou

oli, vinagre de vi, sal i pebre negre


Posem una olla al foc amb poca aigua i sal.  Hi posem també un ou amb la closca. Al mateix temps que couem les patates courem l'ou dur. Sobretot que l'ou estigui net.

Pelem les patates i les tallem a quadrats no gaire grans. Quan l'aigua bulli hi posem les patates  les deixem al foc fins que les punxem amb una forquilla i estan toves. El temps dependrà del tipus de patates.

Mentres pelem una ceba tendra petita i n'agafem només la meitat. La tallem a quadrats petits, petits. Rentem el julivert el sequem bé i el piquem ben petit també.

Quan les patates estan cuites posem l'olla sota l'aixeta i anem posant aigua freda mica en mica perquè les patates es vagin refredant. Fins i tot les podem deixar una estoneta en l'aigua freda. Escorrem les patates i separem l'ou dur. Quan es refredi una mica el pelem.

Agafem la ceba i el julivert i els posem en un bol, hi afegim tres quartes parts d'oli per una part de vinagre. Això vol dir que si hi poseu nou cullerades, sis son d'oli i tres de vinagre. Hi afegiu una mica de sal, molt poca, i pebre. Ho remeneu bé i ja ho podeu tirar per sobre les patates.

Guarniu l'amanida amb les olives negres i l'ou dur tallat a quarts.

Si la deixeu reposar una hora un cop feta estarà millor que acabada de fer. Espero que disfruteu d'aquesta amanida original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada