diumenge, 1 de gener del 2012

tonyina amb ceba al vi negre

SOPAR LLEUGER

Hem passat dies de dinars abundants i pesats. Doncs preparem uns sopars més aviat lleugers. Una amanideta i un peix a la planxa. Un tall de tonyina ben fet, tomba i tomba, cuit el temps just perquè no estigui massa ressec.
Per acompanyar la tonyina us proposo una ceba al vi, molt fàcil de fer. La ceba casa perfectament amb la tonyina i sense capellà ni res!








INGREDIENTS:

2 talls de tonyina

2 cebes mitjanes

oli

1 tasseta de vi negre

sal i sucre


Primer pelem les cebes i les tallem rodanxes primes. Posem una paella al foc amb una mica d'oli, amb foc mig. Hi posem les cebes amb una mica de sal i sucre i les tapem perquè es vagin estovant.

Quan les veiem ja toves hi posem la tasseta de vi negre i apugem una mica el foc. Esperem que el vi sigui absorbit i apaguem el foc.

Mentre posem una planxa al foc amb el foc ben alt. Quan la planxa estigui ben calenta hi posem un rajolí d'oli i els talls de tonyina i els salem una mica sobre mateix de la planxa. Esperem dos minuts i  tombem els talls de l'altre costat dos minuts més. Si els talls fossin més gruixuts els haureu de deixar una mica més i si no us agrada gens la carn més aviat crua també.

2 comentaris:

  1. Bon any nou Núria!!! la tonyina fresca la vaig descobrir fa poquets anys i m'agrada molt feta a la planxa! m'apunto aquest acompanyament de ceba al vi, no l'he fet mai i hi ha de quedar molt bé!

    ResponElimina
  2. Bona any Bet!!!! Saps que t'emportes el récord de comentaris!!! M'encanta que m'escriguis i em comentis. Un petó ben gran!

    ResponElimina