dilluns, 12 de desembre del 2011

quiche de bolets amb salsa de piquillo

N'HI HA QUE TENEN SORT

Es veu que hi ha gent que encara està trobant bolets aquests dies. Doncs si sou d'aquests afortunats us dedico una altra recepta de bolets. Si sou dels que no heu tingut sort, sempre podeu tenir a mà un pot de barreja de bolets Ferrer que són espectaculars.

Guardeu-la a l'apartat de receptes de diumenge per quedar bé. Amb aquesta quiche poden menjar 6 persones com a primer plat justet i quatre persones que tinguin un saque important.







INGREDIENTS:

1 pastanaga

1 porro

1 ceba petita

4 alls tendres

cebollí

1 pot de bolets

1 pot de pebrots del piquillo

2 bricks de crema de llet

3 ous

1 pasta brisa envasada

sal, sucre i pebre negre


Engeguem el forn al màxim. 

Mentre pelem la pastanaga, el porro, la ceba, els alls tendres i els tallem a quadrats petits.
Quan peleu el porro penseu a obrir-lo amb el ganivet de dalt a baix sense arribar a partir-lo pel mig per treure la terra del mig de les capes amb un bon raig d'aigua. Aprofiteu només la part més blanca, la part verda la podeu guardar pel caldo.

Quan el forn estigui calent posem la pasta brisa en un motlle rodó amb el mateix paper que ja porta l'envàs, retalleu-lo una mica si surt massa. Tapeu la pasta amb paper d'alumini perquè no s'infli i poseu-la al forn a 200º deu minuts.

Mentre posem una paella al foc amb oli i hi posem totes les verdures a foc mig que es vagin fent. Com més petites les talleu més aviat es faran. Les tapeu una mica perquè ens interessa que s'estovin i així el seu mateix vapor es quedarà dins i s'estovaran.

Agafem els pebrots del piquillo i els posem en un pot batedor junt amb un brick de crema de llet i una mica de sal, sucre i pebre negre. Ho passem tot plegat pel turmix fins que ens quedi una consistència de salsa espesa. Comenceu posant-hi poca crema de llet i aneu afegint fins que quedi bé. Poseu-la en una salsera per portar a taula.

Agafem els bolets i els escòrrem del suc del pot i els tallem en trossos no gaire petits, serà agradable trobar-los a la quiche.

Traiem la pasta brisa del forn quan hagin passat deu minuts i la reservem.

Quan les verdures estiguin toves hi afegim els bolets i el cebollí tallat ben petit amb les tisores i ho deixem uns cinc minuts més.

Mentrestant agafem un altre got batedor i hi posem els tres ous, un brick sencer de crema de llet, sal i pebre i ho batem tot bé.

Traiem el paper de plata de sobre la pasta brisa i hi tirem a dins totes les verdures i finalment el batut  que hem fet amb els ous i la crema de llet. Mirem que les verdures hagin quedat ben repartides.

Tornem a posar el motlle al forn a 200º uns 20 minuts més. Hem de veure que l'ou està ben quallat abans de treure-ho.

Ho servim amb la salsa de pebrots del piquillo.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada