dilluns, 21 de febrer del 2011

sopa de ceba

MES APROFITAMENT QUE ENCARA HI HA CRISIS

Hi ha la versió "pija" de la sopa de ceba que un dia ja la farem, amb una casoleta i gratinada amb formatge i tot, ui sí ! que pija!... però avui us diré la versió més casolana, recepta familiar. Això em recorda molt sopars a casa meva. Era un plat molt recurrent.

En realitat és una sopa per aprofitar el pa que se'ns ha fet sec. Feta amb ingredients que tenim normalment a casa. Per donar-hi una certa gràcia hi posem unes mandonguilles, però també hi poden posar un ou dur a trossos i una mica de pernil, o unes xips de moniato en plan vegetarià...






INGREDIENTS:

Pa sec unes 4 o 5 trossos no gaire grans

2 cebes una mica grans

sal i oli

opcional: mandonguilles, xips de moniato, ou dur...


En una olla hi posem un litre i mig d'aigua i la posem al foc. Agafem les cebes i les pelem i les tallem a quatre trossos. Les posem dins l'olla junt amb el pa i una mica de sal. Quan l'aigua bull, abaixem el foc i hi afegim un bon raig d'oli.

Ho deixem fins que la ceba estigui cuita i el pa estigui practicament desfet. Ho passem tot pel  turmix, que quedi ben fi.

Es pot servir amb els diferents acompanyaments opcionals. Si hi posem mandonguilles: primer les fregim i quan la sopa estigui passada pel turmix les tirem a dins.

Una sopa bona, barata, fàcil i ràpida. Proveu-la.

2 comentaris:

  1. Una altra recepta feta. Facilíssima, barateta i boníssima! Gràcies Núria!

    ResponElimina
  2. Ets la seguidora del bloc més aplicada de totes ... Petons!!

    ResponElimina