divendres, 17 de setembre del 2010

tarta de ceba

INTERCANVI DE RECEPTES

Arribarà un dia que quan us trobeu amb amics no parlareu de l'última sèrie que us heu baixat d'internet o de si heu pogut aconseguir entrades per Earl... arribarà un dia en que les converses versaran de com  feu això o allò, de quin oli compreu, quin producte especial heu trobat per les amanides... i quan arribi aquest dia jo cridaré: "Al.leluia" i us deixaré caminar sols pel món.

Això m'ha passat amb mi aquest cap de setmana, que he disfrutat d'uns dies en companyia de les meves amigues i m'han regalat aquesta recepta de tarta de ceba, per mi ha estat tot un regal de la meva amiga Olga i també de la meva amiga Mariló que me l'havia deixada tastar en alguna ocasió.







INGREDIENTS:

1 paquet de pasta de full congelada o fresca (de la casa Buitoni per exemple)

4 cebes grans

oli

2 cullerades de farina (de cullera de menjar la sopa)

1 brick de  200 ml. de crema de llet per cuinar

25 grs de mantega

Encenem el forn i el posem a la temperatura màxima perquè s'escalfi. Que no podeu fer servir el forn? Si us plau, ja no sé com dir-ho, el forn us treu molta feina de sobre! Creieu-me!

Agafem les cebes, les tallem a mitges llunes i les posem en una paella gran amb oli que cobreixi una mica el fons. Les posarem a foc viu i no les taparem perquè volem que agafin color perquè així quedaran més gustoses. Les anem remenant perquè no es cremin les de sota i quan les tenim ja totes de color marronet  -no cal que estigui totes marrons, només amb les puntes ja n'hi ha prou- doncs aleshores hi afegim sal i  hi posem les dues cullerades de farina i ho remenem, deixem que la farina es faci un minut.
 Llavors hi afegim el brick de crema de llet i apaguem el foc i no deixem de remenar.
Agafem un motlle d'anar al forn i l'untem primer amb mantega i després espolsem una mica de farina per sobre i deixem que s'enganxi per tot arreu.
Posem la pasta fullada al fons del motllo i per les parets, que ho cobreixi tot, sense fer cap afegit (haureu de mirar quin motlle us va millor per la pasta que teniu). Un cop posada al motlle punxarem amb una forquilla tot el fons no deixant ni un tros per punxar, si no ho fem així la pasta es bufarà.
Afegim a sobre la pasta que hem fet a la paella i hi posem uns daus de mantega petits per sobre i ho posem a 220º al forn durant 35 o 40 minuts. Quan veieu que la pasta ja està daurada ja estarà a punt.
Mmmm escribint ja em vé l'olor, boníssim!

2 comentaris:

  1. Hola!
    Trobo que els teves receptes són bones i ràpides de fer, però hi trobo a faltar un fotografia de com ha quedat el plat.
    Es què, a vegades hem guio més per la foto que per rés més.
    Et felicito pel blog!
    Aida

    ResponElimina
  2. Hola Aida, tens molta raó, amb les fotos te'n fas una idea de com queden els plats. Quan em tornin la càmera que em van raptar per les vacances aniré fent fotos per penjar-les.
    Petons!

    ResponElimina