dissabte, 7 d’agost del 2010

amanida de mongetes verdes

 UNA MICA DE VERD

He dit V E R D E S, què passa. Hi ha aliments que tenen aquest color i no vol dir que estiguin passats. I per si no ho sabíeu son molt necessaris per... per... per... doncs que són necessaris en general de la vida.






INGREDIENTS:

- 1/2 quilo de mongeta del cuquet . No és una mongeta que li surt un cuquet de dins com a les pomes dels dibuixos, és un tipus de mongeta verda que és la que no es plana, la plana es diu perona. És que se us ha d'explicar tot.

- Dues patates ben grosses

- 1 llauna de blat de moro

- 1 ous dur

salsa vinagreta amb encurtits:

- 1 ou dur

- 1 pot de cogombrets en vinagre

- 1 pot de cebetes en vinagre

- 1 pot de tàperes

- 4 branquetes de julivert. Demaneu-ne sempre a la peixateria o a la fruiteria que és gratis!!

- Sal i pebre

- Oli

- Vinagre


Sí, sí, uii quants pots, no? No passa res, tot això us serveix per fer el que jo en dic un "fons de nevera", que és com un fons d'armari però amb productes frescos i que es mengen i que es guarden a la nevera, no a l'armari. Guardat en fresc no es passa i sempre es pot fer servir, no us espanteu.
Us en recordeu de les patates que vam bullir amb pell i que eren un xollo perquè no es pelaven? Doncs ho tornem a fer. A dins hi podeu posar també la mongeta tendra, que abans li haurem tallat la punta de cada cantó, l'haurem tallat pel mig perquè no sigui tan llarga i esbandit bé per treure productes cancerígens i així. Sí, no us vull espantar però cuinar és una activitat d'alt risc, nois! I jo, la veritat no us veig comprant verdures ecològiques a vosaltres. I també hi posem dos ous perquè es facin durs. Els ous per fer durs sempre s'han de posar amb l'aigua freda perquè si  els poses amb l'aigua calenta és quan se m'espanten i s'esberlen. Les patates amb pell també les posarem amb l'aigua freda i la mongeta quan l'aigua bulli. Quan bulliu coses penseu a posar-hi sal sempre, sino no us ho menjareu.
Un cop tot bullit ho escorrem bé i  pelem i tallem les patates a rodanxes.
En una plàtera hi posem unes quantes mongetes, una capa de les rodanxes de patates i ho tapem amb més mongetes. Li posem el blat de moro ben escorregut, que no us caigui suc de dins la llauna que us conec.
I ara farem una salsa. És un altre comodí de salsa que ens pot servir per unes patates senzilles i tendres o per uns llegums, o per unes verdures bullides o per una ensaladilla enlloc de la maionesa...
Agafem sis cogombrets petits, 10 cebetes, unes deu tàperes, un ou dur (l'altre ja el farem servir després), el julivert una mica trinxat sense la branca, només les fulles (un altre perill, les branques son indigestes crues...) , una mica de sal, pebre, mig got d'oli i dues cullerades de vinagre. Ho poseu tot en un pot de minipimer i ho tritureu. Tasteu-ho i afegiu més del que us sembli, sempre hem de cuinar al nostre gust!
Tirem la salsa per damunt la verdura i hi ratllem l'altre ou dur per sobre.
Mengeu verd que ja sabeu que és necessari per... doncs això encara que l'hagueu de disfressar... mengeu-ne canalla!
I aneu practicant que me'n vaig de vacances!!! Ens veiem quant torni.

1 comentari:

  1. Hola reina!

    Sóc la Pla...
    Res que no sé si m'agraden més les receptes o els comentaris...Escrivint, ets igual que parlant!

    M'agrada llegir-te ja que no et veig mai!!
    Gràcies per estimular-me velles idees i mandra acumulada per posar-me a la cuina!!

    petonarrusss,

    Helena

    ResponElimina