dissabte, 31 de maig del 2014

pastís de tonyina

ES FA LLARGA L'ESPERA

D'altres anys a aquestes alçades ja ens haviem banyat a la platja... Fa dies que tinc aquesta recepta preparada i esperava que vingués per fi la calor, però no hi ha manera! Diuen que la setmana que vé pugen les temperatures, en fi, jo us l'avanço per si un cas. Una recepta per un sopar lleuger o com a primer plat. Ah, i dins d'un tuper també la podeu prendre de ppicnic a la platja, esperem que faci bó!





INGREDIENTS:

6 fulles d'enciam llarg

1 tros petit d'una ceba tendra

1 ou

julivert

1 pastanaga

2 llaunes tonyina

3 llesques de pa de motlle del llarg

per la maionesa:

1 got d'oli de girasol

1 ou

1 rajolí de vinagre de vi que no sigui de Módena

1 pessic de sal


Posem un pot amb aigua i un ou al foc. Un cop comenci a bullir comptem 15 minuts i ja el podem apagar. Hi afegim aigua freda per poder pelar millor l'ou.

Rentem bé les fulles d'enciam i les escorrem del tot. Les trinxem amb un ganivet.

Pelem la ceba i n'agafem un troç petit i la fem a bocins, com més petits millor.

Pelem la pastanaga i la ratllem, excepte unes rodanxes de la part més ampla, que tallem al biaix perquè ens quedin decoratives per posar després per sobre.

Posem un ou en un pot batedor amb una mica de sal, el vinagre i el got d'oli. Posem el túrmix al fons i el'engeguem, el deixem 20 minuts al fons i després comencem a pujar lentament, i ja tenim feta la maionesa.

Barregem en un bol les llaunes de tonyina, la pastanaga ratllada, la ceba ben trinxada, l'enciam i julivert ben trinxat. Hi posem unes cullerades de maionesa i ho tornem a barrejar.

Posem una llesca llarga de pa de motlle i a sobre mitja part de la barreja ben repartida. A sobre hi posem una altra llesca i la barreja que ens queda. Ho tapem amb l'altre llesca i ho untem amb maionesa. Ho decorem amb l'ou dur ratllat i els talls ovalats de pastanaga.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada