dijous, 22 de maig del 2014

filet amb salsa de ceps

QUINA ALEGRIA!

Quina alegria fa quan trobes una recepta tipus restaurant i a més no costa res de fer, és el millor. Aquest filet amb aquesta salseta és propi d'un bistrot francès, ja ho veureu. Els ceps són molt forts de gust, amb poca quantita en tenim prou. Per tant no us espanteu quan veieu el preu, per dues persones només en necessitem 25 g! Si sou carnívors proveu d'altres receptes amb carn com filet amb salsa de pebre verd o entrecot amb puré de moniato a la taronja






INGREDIENTS:

2 filets, bistecs o entrecots.

25 g de ceps secs

1/2 ceba petita

un rajolí de conyac

1 cullereta de café de maicena

1 cullerada de mantega

sal i pebre


Posem els ceps en remull en una tassa. Almenys els hem de deixar vint minuts. Penseu a fer-ho amb antelació. L'aigua de remullar-los és molt gustosa i ens servirà per fer la salsa.

Pelem la ceba i la ratllem.

Posem en una paella mitja cullerada de mantega. Hi posem la ceba ratllada i la deixem a foc baix que s'estovi bé. Hi posem una mica de sal i pebre.

Un cop ben estovada la ceba, almenys deu minuts, hi posem els ceps ben escorreguts. Ho deixem tot plegat cinc minuts i hi afegim un rajolí de conyac. Deixem cinc minuts que es redueixi una mica i hi posem gairebé tot el suc de remullar els ceps, ho deixem cinc minuts més. En guardem un dit del suc i el barregem amb la cullerada de maicena. Ho desfem bé i ho tirem a la paella, ho deixem mig minut i apaguem el foc.

En una paella hi posem la mantega que quedava. Posem sal i pebre als filets i els fem amb la paella ben calenta d'un  costat i de l'altre.

Servim el filet amb la salsa per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada