dilluns, 19 de maig del 2014

patates gratin

VAL MÉS ANAR BEN ACOMPANYAT

Diuen que val més sol que mal acompanyat. Jo en el menjar crec que és millor anar acompanyat. Confesso que sóc incapaç de menjar-me un tall de carn sense un acompanyament. Ja sigui escalivada, verdures saltades, o a la planxa, patates, arròs... el que sigui però ho necessito per menjar-me la carn de gust. Aquestes patates us acompanyaran qualsevol plat de carn. Es fan soles i queden boníssimes, no porten feina i sembla que siguin complicades de fer. Teniu d'altres acompanyaments com: puré de patates i boletspuré de patata a la llimonaarròs aromàtic o samfaina.






INGREDIENTS:

2 patates

1 bric de nata per muntar

herbes provençals (romaní, orenga i farigola)

sal i pebre


Encenem el forn al 150º perquè s'escalfi.

Pelem les patates i les tallem primes com si fossin patates de la xurreria.

En una plàtera d'anar al forn petita, hi disposem les patates per capes, una mica de sal, herbes, pebre negre i la nata. Una altra capa de patates i el mateix. Acabem amb una mica més de nata per sobre. És important que la plàtera sigui petita, perquè no ens quedin amples les patates. Han de quedar ben cobertes de crema de llet.

Ho posem al forn a 150 º durant mitja hora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada