divendres, 17 d’octubre del 2014

tempura de camagrocs

AQUEST ANY SÍ!!

Aquest any és la ocasió perfecte de sortir i trobar bolets, és un any molt fructífer en aquest sentit. Però si no sou boletaires no patiu perquè les botigues n'estan plenes de bolets. Aquest any s'hi veien dies enrera molts rossinyols i aquesta setmana es veuem molts camagrocs. Els camagrocs són els bolets més polits de tots, practicament no venen gens bruts, només se'ls ha de tallar una mica el peu. Avui us dono una recepta boníssima per cuinar-los i en podeu mirar d'altres també:  crema de camagrocsmacarrons amb camagrocs o carbassons amb camagrocs.






INGREDIENTS:

250 grs de camagrocs

2 cullerades de farina

1 got d'aigua gelada

salsa per tempura: salsa de soja dolça, unes gotes de vinagre de mòdena, part verda de la ceba tendra.


Tallem els peus que estiguin bruts dels camagrocs.

Agafem un bol i hi posem un raig d'aigua ben freda i hi anem afegint farina fins que la barreja quedi fina i tingui una consistència ni massa líquida ni massa espessa. Ens convé que quan aixequem la forquilla sucada no caigui un filet, però tampoc gotes gruixudes, han de caure gotetes fines i seguides. Penseu que és molt important per aconseguir una bona tempura que l'aigua sigui ben gelada. Fins i tot la podeu posar una estoneta al congelador.

Posem un cassó al foc amb oli abundant de manera que els camagrocs quedin submergits en l'oli per fregir-se bé. Esperem que l'oli estigui ben calent. Sabrem que té la temperatura adequada perquè si hi tirem una mica de la barreja de la farina la gota queda surant de seguida i no s'enfonsa.

Aneu introduint els camagrocs per tandes en l'oli ben calent. Si en poseu massa de cop l'oli es refreda i no queda el fregit tan cruixent.

Prepareu una salsa amb la soja dolça, un rajolinet de vinagre de Mòdena i la part verda de la ceba tendra tallada ben petita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada