diumenge, 16 de juny del 2013

copa de llimona

POSTRES D'ESTIU

Hi ha postres que trobo que són més adequades per l'estiu. Seria el cas d'avui que com sempre admet múltiples variacions agafant com a base la mateixa idea. Es tracta de fer una base de galetes i a sobre una crema que pot ser de diferents gustos. Podeu fer la mousse de xocolata amb trossos de taronja confitada, de gerds, de maduixes,  de café i ametlles, de plàtan... En aquest cas jo em decanto per la llimona. Usarem mascarpone que ja us he dit d'altres vegades que és perfecte per utilitzar en postres. Proveu d'altres receptes amb mascarpone: maduixes amb mascarpone , tiramisú  o  sandvitx de galetes .







INGREDIENTS:

6 galetes tipus Maries

1 cullerada de mantega

4 cullerades de mascarpone

2 cullerades de postre de sucre glass

1 llima

1 llimona

farigola en pols


Deixem la cullerada de mantega a fora de la nevera perquè s'estovi.

Agafem les galetes i les fem pols. Podem utilitzar un morter i una mà de morter, tipus rústic. Podem utilitzar un molinet de café, tipus mecanització. O finalment podem utilitzar un drap amb les galetes a dins i donar cops amb el mànec d'un ganivet o una pedra en plan "els armaris de la meva cuina hi fa eco perquè no tinc res". Tot és igualment vàl·lid.

Un cop fetes pols les galetes, en el sentit literal, les barregem amb la mantega amb una forquilla, que ens quedi tot com una pasta.

Posem aquesta pasta al fons dels gots on vulgueu servir el postre.

Ratlleu la pell de la llima i la llimona i en separeu una mica per guarnir al final. Deixeu aquesta ratlladura separada.

En un bol hi barregem la resta de la ratlladura amb el mascarpone, el sucre, la farigola en pols i el suc de la llimona i la llima. Ho barregem tot bé amb delicadesa i ho tasteu per si hi voleu afegir una mica de sucre més.

Posem la meitat d'aquesta mousse a cada got i els decorem amb la ratlladura de llima i llimona que haviem reservat. Ho posem tapat amb paper film al congelador. Si ens ho mengem al cap de més de mitja hora pensem a treureu-ho una estona abans de menjar perquè no estigui completament congelat.

2 comentaris: