dilluns, 15 d’abril del 2013

mandonguilles amb samfaina

ELS PETITS TOCS

Si necessiteu guanyar-se algú per l'estòmac aquesta és la recepta. No falla, una cosa tan senzilla però tan bona. Sembla fàcil fer unes mandonguilles, però en aquesta recepta hi trobareu uns tocs que la faran millor. Com sempre la feina que porta la podeu amortitzar fent-ne una bona quantitat i congelant uns tupers. O ho feu un diumenge per dinar i en feu de sobres per poder portar un tuper a la feina. Us asseguro que val la pena. Jo us aconsello comprar les mandonguilles ja fetes en una tocineria de confiança. Res del super, ho sento però no valen res les del super. Proveu també de fer una altra recepta amb mandonguilles sípia amb mandonguilles.






INGREDIENTS:

20 mandonguilles

1 pebrot vermell gran

1 pebrot verd gran

1 carbassó gran

1 albergínia gran

1 ceba gran

2 pots de tomàquet trossejat

1/2 got de vi blanc

oli, sal i sucre


Pelem l'albergínia i la tallem a quadrats d'un centímetre.

Rentem el carbassó ben rentat i el tallem a quadrats de la mateixa mida sense pelar.

Talem els pebrots a quadrats una mica més grans i els deixem separats els verds i els vermells.

Agafem una paella gran i hi posem oli abundant. Quan estigui molt calent hi posem les mandonguilles i les fregim d'un costat i de l'altre. Si no ens hi caben totes les fem en dues tandes, no les apreteu que se us trencaran.

Un cop fregides les reservem en un plat. Les hem de notar una mica toves abans de treure-les.

Pelem la ceba i la tallem a llunes no molt grans però tampoc massa estretes.

Agafem l'oli de fregir les mandonguilles i el posem en una altre paella, mirant de no aprofitar l'oli del fons que és on haurà quedat la farina despresa de les mandonguilles.

Anem fregint les verdures per tandes, segons el que hi càpiga a la paella. Primer el carbassó, després l'albergína i finalment el pebrot verd.

Posem una paella més petita amb una mica d'oli a foc lent amb el pebrot vermell una mica de sal i una mica de sucre. Ho deixem així fins que trobem el pebrot tou.

Agafem ara una cassola prou gran perquè ens hi càpiga tot i hi posem una mica d'oli de les verdures i hi fregim la ceba. Quan està tova hi afegim les mandonguilles i el vi blanc. Deixem que es redueixi una mica el vi i hi posem les llaunes de tomàquet trossejat. Ara hi posem una mica de sal i una mica de sucre al tomàquet. Ho deixem a foc mig/baix i tapat.

A mida que tinguem les verdures fregides les posem a la cassola i per últim hi posem el pebrot vermell quan estigui fet.

Ho deixem tot plegat cinc minuts més i ja es pot apagar.

4 comentaris:

  1. De bon grat m'enduria un tuper a la feina! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja tens feina per diumenge, per si no tenies res previst. Un petó.

      Elimina
  2. Amb pà, amb pà, només faltaria. Petons Marina, gràcies pels teus comentaris.

    ResponElimina