dissabte, 11 d’agost del 2012

xai a la menta


   XAI CUINAT

El xai cuinat no te massa éxit. El trobem massa greixós, o no ens agrada el gust fort que te. En canvi aquest xai a la menta te aquest punt refrescant que el fa diferent. L'altre secret es no cuinar amb el mateix oli que s'ha fet servir per sofregir-lo.





INGREDIENTS:


1/2 espatlla de xai gran feta en dos trossos

1 llimona

1 ceba gran

Quatre fulles de menta fresca

Oli, sal i pebre


Agafem els talls de xai. Els posem sal i pebre. Els posem en una paella amb oli calent, no gaire abundant i els rostim per tots costats. Aquest oli no l'aprofitarem.

Pelem la ceba i la tallem a quadrats ni grans ni molt petits.

Agafem una cassola i hi posem un raig d'oli. Hi posem la ceba i els talls de xai. Quan la ceba ja estigui cuita hi afegim una mica de sal i un got d'aigua. Tapem la cassola i la deixem una mitja hora així a foc baix.

Preparem mentrestant en un morter el suc de la llimona amb les fulles de menta ben matxucades que deixin anar tot l'aroma.

Obrim la tapadora i hi posem aquest preparat, ho deixem uns 7 minuts mes, apaguem el foc i ho deixem reposar.

Per acompanyar podem fer un cuscus. En un bol hi posem un parell de tasses petites de cuscus. Fem bullir dues tasses d'aigua i sense que parin de bullir les tirem dins del bol junt amb un rajoli d'oli i una mica de sal. Us aconsello fer l'esforç de  fregir en una paella ceba amb mantega amb el foc baix fins que estigui tova i afegir-hi al final unes panses. Posem aquesta barreja per sobre del cuscus acabat de fer i ja veureu com us quedarà molt més gustós.

1 comentari: