divendres, 30 de març del 2012

arròs amb bacallà i carxofes

GUSTÒS

Un arròs a la cassola, no una paella. Per fer un arròs a la cassola hem de posar 3 cullerots d'aigua per cada tassa d'arròs. Si volem que quedi un arròs caldós hi podem posar una propina.
L'arròs de bacallà és un clàssic, aquesta vegada el farem amb coliflor, carxofes i pèsols. El gustet dolç de les verdures ens contrastarà amb el bacallà. Compreu-lo a la bacallaneria ja dessalat. Si no el feu el mateix dia el podeu guardar a la nevera un parell de dies més en remull. Si l'heu comprat el mateix dia la bacallanera us aconsellerà sobre si heu de posar sal a l'arròs o ja n'hi haurà prou amb la sal aportada pel bacallà. Tingueu-ho amb compte que un plat salat no és pot menjar!





INGREDIENTS:

2 talls de bacallà del llom ( es pot fer amb bacallà esqueixat però queda diferent)
   ja dessalat demaneu-lo així a la bacallaneria i el feu tallar a tacs quadrats no massa petits

2 tasses d'arròs

1/4 de coliflor

2 carxofes

1 tassa de pèsols congelats

1 tros molt petit de pabrot vermell

1 tros molt petit de ceba

8 cullerades de tomàquet triturat cru

1 dent d'all molt petita

2 branques de julivert

Tallem la coliflor en branques de flors. Si son massa grans les tallem pel mig.

Tallem la tija de les carxofes i anem traiem totes les fulles verdes de la part de fora, fins que veiem que ja son d'un verd més clar. Repelem la part de baix de la tija, que no quedin trossos de fulles verdes. Tallem la punta de les fulles de la carxofa fins que el color és clar. La meitat de la carxofa de la part de la fulla no s'aprofita vaja. Un cop tenim el cor de la carxofa ja triat el tallem en quatre trossos.

Posem una olla amb aigua al foc.

Agafem una paella plana i hi posem una mica d'oli. Hi posem la coliflor i la carxofa i ho anem saltejant a foc viu.

Mentres en un pot batedor hi posem el tomàquet triturat, el pabrot, la ceba, l'all i el julivert. Ho passem tot pel turmix.

Quan la verdura ja es nota cuita hi posem els trossos de bacallà i ho saltegem tot plegat. Penseu a preguntar a la bacallanera si heu d'afegir sal a l'arròs o no.

Al cap d'un moment ja hi podem posar el sofregit que hem preparat al got batedor. El secret d'aquí és deixar el sofregit força estona fins que practicament sembla que no n'hi hagi, ha quedat molt cuit i no es veu gens líquid. Veureu també que ha quedat d'un color granatós i ha perdut el color vermell.

En aquest moment hi posem les dues tasses d'arròs i els pèsols hi ho remenen tot plegat.  Afegim els 6 cullerots d'aigua (tres per cada tassa d'arròs) i ho deixem a foc alt que estigui ben repartit per tot arreu deu minuts i després tapem la paella completament, que quedi tota ben tapada, i la deixem fora del foc deu minuts més. Aquest és el punt de cocció que no queda ni cru ni passat.



3 comentaris:

  1. Moltes gràcies per aquesta recepta. Sóc fan de l'arròs de qualsevol manera: des de la paella fins a l'arròs amb llet. Aquest dies de vacances provaré de fer aquest. Quan he tastat arròs amb bacallà m'ha agradat, però no sabia com fer-lo. Novament gràcies,
    Anna

    ResponElimina
  2. Boníssim Anna t'encantarà. Pensa a posar els tacs de bacallà que no siguin massa petits perquè sempre es desfan una mica. Un petó guapa, ja m'explicaràs

    ResponElimina
  3. bacallà&carxofes= parella perfecta! m' encantaaaa <3 DoñaCloqueta

    ResponElimina