diumenge, 19 de setembre del 2010

espaguetis picants

CONVIDATS INESPERATS

Divendres al vespre, estàs destrossat i tens ganes d'arriba a casa, sona el telèfon i com per art de màgia, encara no has entés ben bé què ha passat, però resulta que tindràs 6 persones a sopar a casa aquesta nit.
Tens dues possibilitats: penses que aquesta vida és una merda i ja només et faltava haver de fer sopar per uns quants ganduls; o bé penses que tens molta sort de tenir amics i poder compartir amb ells vetllades inoblidables! Encara que siguin uns gorrons!
La qüestió és que has de tenir uns quants comodins que et serveixin per preparar un sopar sense necessitat de passar-te 40 minuts a la cuina. Què et semblarien 10 minuts com a molt? Què et semblaria el temps de parar la taula per preparar un plat de pasta? I la clau és poder-ho fer amb ingredients senzills que tens sempre a casa.

INGREDIENTS:

500 g d'espaguetis

3 grans d'all

sal i oli

6 bitxos  ( són uns pebrotets petits i picants, en italià peperoncino. Feu el favor de comprar-ne un pot que això no es passa home!)



Posem una olla al foc amb aigua abundant i un grapat de sal. Mentre esperem que bulli nosaltres anem fent.

Agafem els grans d'all i els tallem en làmines primetes, de llarg o de través, m'és igual, com vulgueu. Posem oli abundant en una paella i quan l'oli estigui ben calent hi sofregim els alls. No s'han de torrar, només coure's una mica, si el foc està massa alt el baixem. Hi afegim els bitxos i apaguem el foc, amb la mateixa escalfor de l'oli els bitxos deixaran anar la seva picantor, no s'han de coure.

Per uns espaguetis picants hi afegirem un bitxo per cap i si a més volem que siguin més picants, tallem els bitxos en trossets i aleshores ja serà la bomba. També en podeu tallar dos i deixar els altres sencers, així quan es trobin es poden apartar. Feu el favor d'avisar als comensals perquè sino serà una broma pesada, ja us ho dic ara!

Quan l'aigua bulli hi posem els espaguetis i els deixem bullir el temps que ens indiqui l'envàs. Un cop cuits els hi afegim aigua freda per aturar la cocció i fer que quan els escorrem no se'ns enganxin. Quan estiguin ben escorreguts els posem en una plàtera i hi tirem per sobre l'oli amb els alls i els bitxos. I ja està! Ja poden venir els gorrons!

Si voleu sofisticar més la recepta podeu comprar un paquet d'angules o més ben dit un sucedani de gules congelat o un paquet refrigerat d'aquests i les afegiu després de posar el bitxo a la paella perquè s'acabin de fer.
Francament a mi les gules no m'agraden gens però barrejades així amb els espaguetis tenen el seu què.

1 comentari:

  1. Mmmmmmm vaaaale molt bé, pero el pròxim cop algo que no piqui, eh? :(

    Muaks!

    La filli

    ResponElimina