dijous, 9 de setembre del 2010

pollastre "coronitas"

TORNEM AL FORN SENSE POR

Ara parlarem de pollastre al forn. Penseu que el forn ens permet deixar-ho a dins i no haver d'estar pendents. Hem de fer atenció a l'olor que es vagi sentint que sempre ens indicarà com va la cosa. Quan cuinem un guisat hem de remenar, afegir, etc , sempre ens requereix més atenció, per tant perdeu la por al forn que és molt còmode.
I aquesta recepta no pot ser més fàcil ni més original.

I la recepta en video aquí






INGREDIENTS:

1 pollastre sencer i buidat per dins

1 llimona

1 cervesa coronitas

herbes en branca tipus romaní o farigola

sal i pebre




I ja està! Engeguem el forn a dalt i a baix al tope perquè es vagi escalfant. Agafem el pollastre sencer i el salem per dins i per fora, li posem unes gotes de llimona per tot arreu i pebre negre. Un cop el tenim amanit agafem una plata d'anar al forn i el posem dret, de tal manera que ens quedi el coll a la part de dalt. I ara farem unes porqueries: li introduim pel cul la cervesa coronitas plena i ja destapada- la coronitas és la cervesa que millor va per la mida que té. A dins de la cervesa hi posem un ramet de les herbes fresques que tinguem tipus farigola, romaní, orenga o sajolida. Posem el pollastre al forn, veurem que es comença a fer. Quan hagin passat 15 minuts el baixem a 220º. El deixem allà dins amb la seva juerga amb la cervesa durant uns 25 minuts més. Com sempre el temps és orientatiu, s'ha de veure el pollastre amb la pell cruixenteta i ha de fer olor. Ja veureu com la cervesa en escalfar-se el va regant i queda la mar de bó. Si no es vessa tota la  cervesa no passa res. No és que la recepta no hagi funcionat.

Nois que ja no pot ser més fàcil!

4 comentaris:

  1. Hola Núria, sóc l'Anna Ferrés (una pastoreta d'aquest any). Primer de tot, felicitats pel blog! Ja en soc seguidora, jejeje. Soc jove i inexperimentada i estressada i totes aquestes coses que fan que em sigui de gran ajuda...
    M'agradaria provar de fer aquesta recepta, però tinc un dubte! Ho he entés malament o has dit de posar l'ampolla de coronitas (amb vidre i tot) dintre del pollastre? Se'm fa estrany!!! A més, el pollastre estava dret quan li feiem aquesta operació escatològica, però al ficar-lo al forn el fiquem estirat, no?
    Ja em diràs! Que tinc ganes de provar-la...

    ResponElimina
  2. Hola Anna, es tracta de violar el pollastre posant l'ampolla pel cul i deixant el pollastre dret amb la cervesa dins plena de cervesa i les branquetes de verd a dins el broc. El que passa és que quan la cervesa s'escalfa va regant tot el pollastre i el fa més tendre.

    Sembla un experiment de la Nasa però funciona ja ho veuràs.

    Petons,

    ResponElimina
  3. Ja he provat la recepta... I la veritat és que no ha passat el que havia de passar. Vaig precalentar el forn a 250ºC i després, quan vaig posar el pollastre, vaig baixar la temperatura a 180ºC. El cas és que després de mitja hora, la cervesa feia bombolletes però no va sobreeixir ni una sola vegada. El pollastre començava a estar fet i, en canvi la cervesa ni es movia. Així que vaig pujar la temperatura i, fins que no vaig arribar a 240ºC no va començar a pujar la cervesa, però llavors el pollastre ja estava cuit. La próxima vegada ho provaré amb aquesta temperatura tota l'estona, a veure què passa. Potser el meu forn no li fot canya. ;-)

    ResponElimina
  4. Hola Anna, estic superorgullosa que prengueu les vostres pròpies decisions i que perdeu la por! Va quedar bó el pollastre?
    Rectificaré la recepta i li posaré més temperatura perquè xuti més. El forn sempre s'ha de controlar a veure què passa. El temps depen sempre de la quantitat que hi poses. Un petó!

    ResponElimina