dilluns, 23 de gener del 2017

pastís de carn

PROTEÏNES AL POT

Moltes vegades ens costa posar proteïnes al tuper o per omplir una carmanyola de picnic. Doncs aquí teniu la solució. Aquest pastís de carn us anirà la mar de bé. Un tall de carn fet a la palnxa i a dins d'un tuper és ben trist. Per això l'hem de portar cuinada d'alguna manera. En aquest cas us proposo fer-la en forma d'una terrina de carn. Ens la podem menjar calenta acompanyada d'unes verdures, una pasta o arròs; o be freda acompanyada d'una amanida. Un cop la tingueu feta la podeu congelar a talls i anar-la traient quan us convingui. Necessita una hora de forn però val la pena, en treureu rendiment.  A més ho podeu fer amb tota mena de carns: de xai, de pollastre, de conill, de gall dindi, o fins i tot barrejar-les. Per portar carn cuinada al tuper mireu totes aquestes receptes: corona d'arròs amb carn, daus de porc al curri, estofat de gall dindi a la taronja, goulash, fideus amb costella, botifarra amb escalivada, conill amb cervesa, conill escabetxat o cuscús de pollastre i verdures entre d'altres.






INGREDIENTS:


150 g de carn picada de porc

150 g de carn picada de vedella

125 g de car magra de porc a tacos petits

100 g de bacon prim no fumat

1 fetge de pollastre

1 ou

2 cullerades soperes de conyac

pa ratllat

sal, pebre i nou moscada



Encenem el forn a 200º.

Mentre s'escalfa netegem bé el fetge de pollastre, li traiem la mica de greix i els nervis que pugui tenir i si te una part una mica verda del contacte amb la fel també li traiem. Un cop net el passem per una picadora fins que ens quedi una pasta, ja veureu que serà de seguida.

Ara tallem els talls de bacon a trossets petits. Ja ho tenim tot a punt.

En un bol suficientment gros hi barregem totes les carns amb l'ou i ho amanim amb les cullerades de conyac, la sal, el pebre i la nou moscada. Jo avui hi he posat carn de porc i de vedella però també ho podeu fer amb pollastre, conill o el que vulgueu. Això si, sempre la carn picada o a daus petits.
Hi afegim pa ratllat només perquè ens quedi una mica més enganxat, a lo millor amb una cullerada ja en tindrem prou.





Un cop ho hem barrejat bé ho aboquem en un motlle rectangular llarg com de puding. 

Posem aquest motlle dins una plàtera fonda amb aigua molt calenta i ho posem al forn perquè es faci al bany maria a 160º durant una hora. Un cop al forn veureu que l'aigua bull una mica i fa que es cogui tot plegat uniformement sense recremar-se. Poseu-ho al mig del forn que no es cremi de dalt ni de baix.

Un cop fet ja es pot desemmotllar i tallar. Us ho podeu menjar calent, fred o congelar-ho per un altre dia, com vulgueu.

Jo ho he acompanyat d'una amanida de fulla de roure i espinacs amb mango a daus i una vinagreta de 2 cullerades soperes d'oli, el suc de mitja llimona, 2 cullerades soperes d'aigua, una cullerada petita de mel i un polsim de sal.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada