diumenge, 4 de desembre del 2011

macarrons tradicionals

PER UN DIA DE FESTA O... NO

Els macarrons és un plat de diari, de colònies, de menú escolar. Però i si li donem una volta i ens queda un plat de diumenge?
Aquesta seria una recepta bastant clàssica de macarrons però amb algunes llicències. No cal dir que si no teniu tòfona o no n'hi voleu posar no passa res absolutament, d'acord?
Si la feu tal qual teniu èxit assegurat, i sense massa complicacions!





Recordeu que els ingredients són sempre per dues persones.

INGREDIENTS:

150 grs de macarrons

50 grs. de carn picada de porc

1 tros de 50 grs de pernil a tacos

1 tros de paté ubach (d'aquell de llauna) uns 100 grs

1 ceba petita

4 cullerades de tomàquet

1 tòfona (seca laminada o en pot de vidre en conserva)

pebre negre

1 tassa de crema de llet

50 grs de formatge ratllat tipus emental

Poseu una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan l'aigua bulli hi posem els macarrons i els fem el temps que ens indiquin a l'envàs.

Mentrestant posem una cassola amb oli al foc baix, i hi afegim la carn picada i l'anem remenant. No la posem amb el foc alt perquè no volem que es torri, volem que es vagi fent però que quedi desfeta, no tota enganxada, no sé si m'explico.

Mentre agafem la ceba, la pelem i la tallem a trossos petits. Quan la carn ja estigui cuita, no veiem cap tros vermell, hi posem la ceba i la tòfona i apugem una mica el foc. Anem remenant i quan la ceba estigui ja transparent, hi posem les cullerades de tomàquet i hi ho amanim amb una mica, molt poca, de sal, una mica de sucre i el pebre negre.

Quan el tomàquet ja hagi canviat de color, al cap de 5 minuts (si en feu més quantitat haureu d'esperar una mica més) hi podem posar el pernil.

Hi afegim també el paté i el desfem amb la cullera i ho remenem tot plegat. Hi afegim també la crema de llet. Ho deixem tot plegat uns 5 minuts més.

Poseu-hi ara una mica de formatge, no tot, i ho remenem bé.

Com que els macarrons ja estaran cuits, els posem a dins de la cassola sense acabar-los d'escorrèr, o sigui els anem posant directament de l'olla a la cassola agafant-los amb una espumadora. Encara que hi caigui una mica d'aigua no passa res, no estaran tan secs.

Els deixem 2 minuts al foc remenan-t'ho tot perquè quedi ben repartit i ja podem apagar el foc.

Serviu els macarrons acabats de fer amb una mica de formatge ratllat per tirar per sobre a última hora qui en vulgui més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada