dimecres, 5 de novembre del 2014

patates farcides de carn i rovellons

ROVELLONS

La veritat és que els rovellons no m'entusiasmen. Els que venen de boscos més baixos solen ser més gustosos. Però moltes vegades arriben a la botiga rovellons que son bastant aigualits. Però, són fantàstics per cuinar carn, ho reconec. Proveu aquesta recepta original de patates farcides, us encantarà. No porta tanta feina com sembla, ja ho veureu. Si us agraden els rovellons també podeu fer aquesta recepta de fricandó de rap o aquest puré de patates i bolets fet amb rovellons.







INGREDIENTS:

4 patates

100 grs de rovellons

1 gra d'all

3 branquetes de julivert

1 cullerada de postres de conyac

150 grs de carn picada de vedella i porc

1 ceba petita

2 tomàquets

farina

1 raig de vi blanc

1 got de brou

oli, sal i pebre


Busquem les patates de la mateixa mida. Han de ser més aviat petites perquè es coguin bé, però no massa petites, si no us costarà molt buidar-les. Les pelem i amb l'ajuda del ganivet i una cullereta les anem buidant de dins, deixant només les parets del voltant, no cal que siguin molt primes, les parets.

Triem els rovellons, els netegem passant un dit humit per treure'n la terra. Recordeu de no posar-los mai en remull o rentar-los sota un raig d'aigua. Els tallem a trossos petits.

Posem una paella al foc amb una mica d'oli i hi posem els rovellons. Els salem una mica. Trinxem ben petit l'all i el julivert i ho posem a la paella. Un cop veiem que els rovellons ja han fet el suc i se l'han tornat a beure ja podem apagar el foc.

En un bol barregem la carn trinxada amb el conyac, una mica de sal i pebre i els rovellons.

Farcim les patates amb la barreja de carn fins quedar una petita muntanyeta per fora. Passem per farina la part de la carn perquè quedi enganxada i no es desprengui.

Posem un pot fondo al foc amb oli abundant. Quan l'oli sigui ben calent hi posem les patates de dues en dues perquè no se'ns refredi l'oli i fregeixin a bona temperatura. Deixeu-les que es facin una mica rosses.

Mentres en una cassola petita hi posem la ceba tallada ben petita amb un fons escàs d'oli. Un cop cuita, que es vegi transparent hi posem els dos tomàquets ratllats i un pèl de sal i sucre.

Un cop ho veiem cuit, que ja ha canviat la salsa de color, hi afegim una cullerada de postres de farina i un raig de vi i deixem que s'evapori.


Hi posem el brou i les patates. Tapem la cassola i ho deixem a foc molt baix 10 minuts més o fins que trobem les patates toves.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada