divendres, 2 de juny del 2017

hamburguesa de llenties vermelles

EL  MÓN VEGETAL

Ho dic així perquè m'agrada més que parlar del món vegetarià. Ser vegetarià és exclusiu, exclous menjar certes coses. A mi m'agrada més potenciar menjar certes coses. En el meu cuinar diari potencio el món vegetal. I trobo que no t'acabes les possibilitats. Les verdures es poden cuinar de moltes maneres, després tens les llegums, els cereals: en farina o pasta, les fruites... i les barreges de tot plegat. Combinacions infinites. Avui us proposo aquestes hamburgueses boníssimes. Proveu-les. I si voleu idees amb verdures mireu-vos aquest apartat i aquest on trobareu centenars de receptes.






INGREDIENTS:

1 ceba

1 tassa de cafè de llenties vermelles

1/2 tassa de blat bulgur

4 cullerades de salsa de tomàquet

1 cullerada de cafè de comí

1 cullerada de postres de pebre vermell dolç

orenga

farina d'arròs

herba dels canonges

per la salsa:

1 iogurt

2 cullerades de curri



Posem un pot al foc amb 5 tasses de cafè d'aigua i una mica de sal. Quan l'aigua bull hi posem les llenties. Les coem durant 10 minuts. Al cap de 10 minuts ho amanim amb orenga hi afegim el bulgur i apaguem el foc. Ho deixem tapat mitja hora que el bulgur es remulli i es cogui. El bulgur està precuit, només necessita remull per estovar-se.

En una paella hi posem una mica d'oli i hi afegim la ceba pelada i tallad a llunes primes. La deixem a foc baix amanida amb una mica de sal i hi posem una cullerada d'aigua i la deixem fer tapada a foc baix.

Un cop la ceba cuita l'amanim amb el comí i el pebre vermell dolç i hi afegim les cullerades de tomàquet. Quan el tomàquet ha reduit apaguem el foc.

Barregem aquest sofregit amb les llenties i el blat bulgur. En fem porcions com pilotes i les premem perquè agafin la forma. Les xafem molt lleugerament per fer-les una mica més planes. Les passem per farina d'arròs per sellar-les una mica.  Hem de fer tots aquests processos en compte que no es desfacin, sense premer-les amb molta força.

Encenem el forn i posem un paper d'enfornar untat amb una mica d'oli perquè no s'enganxin. Les amanim amb un mica d'oli per sobre. Les deixem 10 minuts.

Perparem la salsa amb el iogurt i les cullerades de curri.

Servim les hamburgueses amb un panet petit amb la salsa curri i herba dels canonges que aportarà frescor.

1 comentari:

  1. Hola
    No queda clar si la tassa de bulgur ha de ser una tassa més gran o també de cafè. Jo particularment ho entenc com que la de llenties es petita i la de bulgur com de cafè en llet.
    Gràcies

    ResponElimina