diumenge, 18 de juny del 2017

conill rostit

PER QUÈ NO?

Sempre fem pollastre rostit, però per què no fer el conill rostit? Ho vaig voler provar i aquí teniu el resultat. Pels que no us agrada el conill a l'apartat de carn, podreu trobar mil i una maneres de preparar el pollastre. A mi m'encanta el conill, trobo que és una carn yendríssima i gustosa. Hi ha molta gent a qui no li agrada perquè l'associen al gust del greix del conill. Però si vigilem de treure'l quan ens el mengem trobarem el gust de la carn finíssim. Però vosaltres decidiu, és clar. Veureu que la recepta porta castanyes en almíbar. Les vaig trobar en una botiga i em va fer gràcia utilitzr-les en aquesta recepta, però és totalment opcional. Les gírgoles son uns bolets que es troben tot l'any, així que aquesta recepta la podeu fer quan vulgueu.








INGREDIENTS:


1 conill a talls

2 cebes

12 escalunyes petites

1 cabeça d'alls

1 ramet de farigola

150 g de gírgoles

1 tasseta de Pedro Ximenez

catanyes en almíbar (opcional)



Pelem les cebes i les escalunyes i tallem les cebes a llunes i deixem les escalunyes petites senceres.Tallem les girgoles per la meitat o en tres o quatre trossos depenent de si son molt grosses. 

Salpebrem els talls de conill i els posem en una cassola amb oli al foc fins que s'enrosseixin una mica d'un costat i de l'altre. Mentre s'enrosseixen ja hi podem afegir la cabeça d'alls i el ramet de farigola.

Un cop el conill ja s'ha enrossit afegim a la cassola la ceba, les escalunyes i les gírgoles. Tapem la cassola i ho deixem fer a foc mitjà-baix.

Un cop la ceba ja s'ha estovat hi posem la tasseta de Pedro Ximenez. Ho deixem fer a foc baix tapat durant una hora. Quan faltin 10 minuts hi afegim les castanyes en almíbar si en teniu. Si no hi podríeu posar orellanes, prèssescs secs o prunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada