dilluns, 29 de maig del 2017

tartar de salmó amb mango

CUQUIS

Aquests plats amb presentacions cuquis m'encanten. El tartar és sempre cru, però s'hi posa una mica de suc de llimona que cou una mica el producte. No arriba a ser un marinat, perquè el marinat vol més temps. Això és fet i servit. Aquesta vegada però la forma és d'amanida perquè va barrejat amb altres aliments. No és només el peix. El resultat és una amanida ben fresqueta. Us la recomano encara que no us agradi el peix cru. si voleu altres opcions de peix cru mireu aquestes receptes: carpaccio de gambes, ceviche estil peruà, tartar de salmó a la japonesa o tartar de tonyina entre d'altres.






INGREDIENTS:

1 mango

1 tros de ceba vermella

1 llima

fulles d'enciam

1 tros petit de llom de salmó fresc

cilantre fresc

sal i pebre

 oli


Tallem el salmó a punt de tartar. l'anem tallant en totes direcciions perquè ens quedi quasi trinxat. L'amanim amb unes gotes de llima, sal i pebre.

Rentem bé les fulles d'enciam, amb una grossa per copa ja farem i les assequem bé. Les amanim amb una mica d'oli.

Pelem el mango i el tallem a daus. Si és gros potser amb mig en tindrem prou. I fem llunes molt primes de ceba vermella. Amb 5 o 6 llunes petites per copa també farem, sinó quedarà massa fort de ceba. Posem els daus de mango i la ceba i ho barregem amb oli, sal i cilantre trinxat ben petit.

Muntem la copa, o també ho podeu muntar com un timbal amb aro. A sota hi posem el salmó que té collor taronja, damunt l'enciam i ho acabem amb el salmó.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada