divendres, 9 de març del 2012

pollastre rostit

PLATS PEL TUPER

Hi ha una série de plats que un cop fets guanyen, perquè els gustos es van amalgamant i queden millor que el primer dia. En general son tot els plats guisats. Aquests plats son ideals per guardar-los a la  nevera i anar-ne menjant o portar-los de tuper. Aquest rostit ens el podem menjar escalfat o fred mateix.
Encara que mengeu de tuper no heu de renunciar a menjar calent. Si a la feina no disposeu de microones on poder escalfar el menjar hi ha unes carmanyoles tèrmiques que aguanten molt l'escalfor. Jo un dia me'n vaig endur una escudella barrejada a les vuit del matí i me la vaig menjar calenta a les 7 de la tarda estupendament. No em pregunteu el perquè d'aquests horaris si us plau!
O sigui que ja us podeu demanar la carmanyola per l'aniversari o el sant, ho agraireu segur!
Us posaré un apartat de menjars de tuper perquè us animeu. Proveu altres receptes delicioses de pollastre com: pollastre a "l'ajillo" , pollastre amb cervesa , pollastre amb llima i llimona .



Aquest és el rostit de Nadal per 20 persones

INGREDIENTS:

2 quarts de pollastre partits en dos talls

1 ceba

1/2 cabeça d'alls

1 tomàquet madur petit

1 fulla de llorer

1/2 tassa de café de cognac

1/2 tassa de café de vi ranci (o moscatell o oporto o alguna cosa així)

oli

sal i pebre

prunes i pinyons opcional

Agafem els talls de pollastre i els posem sal i pebre per cada costat. Els posem en una cassola amb oli ben calent que es daurin de tots costats. Mantindrem el foc mig, no volem que es facin de seguida i quedin cremats. Ens han de quedar una mica torradets. Afegim la fulla de llorer, la cabeça d'alls, el tomàquet i la ceba tallada a llunes grans. Primer la talleu pel mig i després aneu fent talls amb el ganivet com si fossin llunes no molt estrets.

Deixem que la ceba es faci a foc mig i la salem una mica. Quan la veiem transparent hi afegim el cognac i el vi. Deixem que s'evapori una mica l'alcohol i tapem la cassola i abaixem el foc.

Deixem el pollastre coure tapat durant 20 a 30 minuts. La diferència de temps és perquè els talls poden ser més o menys gruixuts. Sabreu que el pollastre ja és cuit perquè es desenganxa de l'ós.

Si voleu fer-lo de diumenge, enlloc de posar-hi oli per daurar el pollastre hi poseu la meitat d'oli i la meitat de llard. El llard és com una mantega blanca feta del greix del porc. Si no en trobeu ho podeu substituir per un tall de cansalada ibèrica. Això li dóna més gust al rostit.
També li podeu afegir prunes i pinyons que haureu tingut en remull en aigua, uns 20 minuts abans de tapar la cassola i deixar coure tot junt els 20 0 30 minuts finals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada