dilluns, 26 de juny del 2017

amanida de fonoll i salmó

VISCA LES AMANIDES

Les possibilitats son il·limitades, fins i tot amb els mateixos ingredients i presentats d'una altra manera ens queda una amanida diferent. Una mica de cruixent, una mica de salat, una mica de aroma i un coixí del que vulguem i ja tenim una amanida. Aquí el coixí el posarà l'enciam, la mica de salat el posa el salmó fumat, el cruixent l'aportarà el fonoll i la poma i l'aroma l'aportarem amb aquesta maionesa de fonoll. Suau, equilabrada i gustosa, així volem que sigui la nostra amanida. Mireu a l'apartat d'amanides, en trobareu més de cent!!!






INGREDIENTS:

1/2 fonoll

1/2 poma granny

4 ous de guatlla

2 talls de salmó

fulles d'enciam francès

4 cullerades de maionesa





Ja sabeu que us aconsello sempre fer vosaltres mateixos la maionesa. Clickeu aquí i podreu veure com es fa.

En un pot amb aigua hi posem els ous de guatlla i el posem al foc. Quan bulli comptem 7 minuts i ja els podem treure.

Netegem bé les fulles d'enciam i les centrifuguem per treure'n tota l'aigua. Recordeu que a les amanides el més important és que no ens quedi aigualida de la resta de l'aigua d'esbandir l'enciam. Tallem les fulles si les veiem massa grosses, ens han de quedar de mida queixalada.

Traiem les fulles exteriors del fonoll que son les menys tendres. En tallem un tros, no cal que li posem tot a làmines ben fines.

Esbandim bé la poma sota l'aixeta fregant-la bé. L'hem de rentar bé perquè la posarem amb pell. Abans de tallar-la pelem la poma només a ratlles. Una ratlla sí i l'altra no en sentit vertical. Un cop pelada la tallem a rodanxes ben primes. Un cop tallada li traiem la part del mig de les llavors que hagin quedat.

Pelem els ous de guatlla i els partim per la meitat. Tallem els talls de salmó a quadrats petits.

Barregem la maionesa amb el plomall del fonoll tallat ben petit. No cal posar-li tot, amb una cullerada de sopa en tindrem suficient.

Muntem l'amanida amb l'enciam a sota, les làmines de fonoll i poma per sobre, repartits els ous de guatlla i cullerades de maionesa, de manera que es puguin veure tots els ingredients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada