dilluns, 14 de novembre del 2016

lassanya amb verdures

LLEUGERA

El que en diríem cotxe escombra, o sigui aprofitar el que tinguem a la nevera. Proveu-ho a fer amb altres verdures no cal que siguin les que jo us detallo a la recepta. Una versió més lleugera de la lassanya tradicional. Saltarem les verdures enlloc de estovar-les estona i hi posarem una salsa lleugera de tomàquet només. Ens quedarà un plat tebi, així que si el voleu més calent hi podeu posar formatge ratllat per sobre i gratinar-ho al forn. Voleu més verdures amb pasta? Mireu totes aquestes receptes: espaguetis amb albergínia, espaguetis amb espàrrecs, espaguetis amb mongeta tendra, espaguetis amb porros, fusilli amb carbassó i menta, macarrons amb coliflor gratinats, macarrons amb fonoll, pasta amb bròquil o pasta a la paisana  entre d'altres.








INGREDIENTS:

1/2 manat d'espàrrecs

6 plaques de canalons o 4 de lassanya

10 tomàquets cirerols

1 ceba

3 tomàquets madurs

1/2 moniato

1 cullerada de blat de moro

orenga

estragó




Comencem fent la salsa de tomàquet. Ratllem els tomàquets madurs i els posem en una paella amb un fons d'oli que just cobreixi una mica la paella. L'amanim amb sal, una mica de sucre per treure acidesa i una mica d'orenga. Ho deixem a foc mitjà-baix que vagi fent. La traiem quan veiem que l'oli sura per damunt del tomàquet.

Pelem la ceba i la tallem a trossos ben petits.

La posem en una paella amb un fons d'oli escàs i ho posem a foc alt i després la deixem fer a foc baix. Mentre preparem les verdures.

Triem els espàrrecs, els dobleguem fins que es trenquen per la part tendra. Només aprofitarem la part de dalt, l'altre la desestimem perquè serà més estellosa. Els tallem a trossos com de dos cms.

Pelem el moniato i el tallem a daus ben petits. Si els tomàquets cirerols son grossos els tallem per la meitat, es couran millor.

Amanim la ceba amb una mica de sal i estragó, quan veiem que ja es ben tova i s'ha tornat una mica transparent hi posem les altres verdures. Comencem pel moniato, el deixem uns minuts que es faci per tots costats, és com una patata i per tant li costa més a fer-se que les altres verdures. Després hi posem els tomàquets cirerols i després d'uns quant tombs els espàrrecs. Ho amanim amb una mica de sal i quan ho notem ja tou hi posem el blat de moro i apaguem el foc.

Les verdures les podeu treure al vostre gust, si us agraden més al dente o menys. Punxeu-les amb una forquilla o tasteu-les. Ens quedarà una barreja amb la ceba ja ben desfeta perquè l'hem posada molt aviat i les altres verdures més al dente.

Per fer les plaques de pasta millor comprar les que s'han de bullir, jo trobo que sempre queden més bones.

Hem de tenir en compte aquestes  dues coses:
1.- Posar-les a bullir amb una olla amb molta aigua. Ara no te molta importància perquè és poca quantitat però quan n'hagueu de bullir moltes val més que les bulliu per tandes perquè no s'enganxin.

2.- Un cop passat el temps que han de bullir no escorrer-les sino posar-les en un recipient amb aigua abundant freda i d'allà treure-les damunt d'un drap ben pla perquè s'acabin d'escorrer.

Un cop fet això ja les tenim a punt de farcir amb el que vulguem, ja sigui planes o fent canelons.

Agafem una plàtera llarga i la untem d'oli perquè es desprenguin fàcilment les plaques després. Les repartim a la plàtera una al costat de l'altra i a sobre el farcit. Ho tapem amb les altres plaques i hi posem la salsa que ho cobreixi. En cas de voler-ho gratinar hem de pensar a posar-ho en una placa de forn i posar-hi el formatge per damunt per gratinar.

Però ja us dic que la versió lleugera queda ben bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada